x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Tensiuni - Schimbare de sefi la ANRC

Tensiuni - Schimbare de sefi la ANRC

de Cristian Ionita    |    12 Dec 2006   •   00:00
Tensiuni - Schimbare de sefi la ANRC

Fostul presedinte al ANRC, Ion Smeeianu, si-a recastigat functia in Justitie. Smeeianu l-a dat in judecata pe premierul Tariceanu pentru ca l-a demis in martie 2005 si a castigat la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Fostul presedinte al ANRC, Ion Smeeianu, a anuntat ca se va prezenta astazi la ora 14:00 la Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii pentru a-si relua functia. "La finele lunii noiembrie, Inalta Curte de Casatie si Justitie a anulat Decizia 248/2005 emisa de premierul Tariceanu si a dispus reintegrarea mea in functia detinuta anterior emiterii actului, cu obligarea sefului Executivului la plata despagubirilor reprezentand salariul indexat, majorat si recalculat, ca si celelalte drepturi de care as fi beneficiat, calculate de la 4 martie 2005 si pana la reintegrarea efectiva in functie", a declarat ieri Smeeianu.

INFORMARE. El a depus la registratura ANRC o adresa catre actualul presedinte al institutiei, Dan Georgescu, prin care ii solicita acestuia sa elibereze postul. "Orice fel de act semnat de dumneavoastra ulterior datei de 10 decembrie este lovit de nulitate. Actele curente administrative, si numai acestea, pot fi semnate de vicepresedinte. Am convingerea, domnule presedinte, ca spiritul de respect pe care-l nutriti pentru actul de justitie va face ca la data si ora stabilite prerogativele sa fie transferate fara sa fie nevoie de executor judecatoresc", se arata in adresa, potrivit Mediafax. Demiterea lui Smeeianu a fost posibila prin abrogarea unei prevederi a OUG 79/2002 prin OUG 11/2005, care stabilea ca presedintele si vicepresedintele ANRC pot fi revocati de premier numai pentru incalcarea legii in domeniu sau pentru o condamnare penala prin hotarare judecatoreasca definitiva. Ulterior, OUG 11/2005 nu a fost aprobata de Parlament.

REACTIE
Presedintele ANRC, Dan Georgescu, a declarat ca va pleca de la conducerea institutiei numai dupa ce i se va comunica in scris ca trebuie sa procedeze astfel. Georgescu asteapta de la Guvern un document oficial in aceasta privinta. Sentinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie prin care este anulata decizia de demitere a lui Ion Smeeianu nu face nici un fel de referire la decizia prin care actualul presedinte ANRC a fost numit in functie. "Conform legislatiei, eu sunt si raman presedintele ANRC", a spus Georgescu, considerand ca eventuala sa plecare "nu trebuie pusa in practica printr-o simpla adresa depusa la sediul ANRC".

×
Subiecte în articol: economic anrc