x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Teoria conspiraţiei: Strauss-Kahn a descoperit că americanii nu mai au aur la Fort Knox.

Teoria conspiraţiei: Strauss-Kahn a descoperit că americanii nu mai au aur la Fort Knox.

02 Iun 2011   •   13:40
Teoria conspiraţiei: Strauss-Kahn a descoperit că americanii nu mai au aur la Fort Knox.

“Ultimul racnet' in materie de teorii care sa explice “adevaratul' motiv pentru care Dominique Strauss-Kahn a fost arestat este ca a descoperit ca americanii nu mai au aur in depozitele de la Fort Knox.

Potrivit unui raport pregatit de FSB, fostul serviciu KGB, pentru premierul rus Vladimir Putin, Kahn a descoperit ca aurul din rezerva detinuta la United States Bullion Depository “lipsea si/sau era contabilizat gresit'. Fostul sef al Fondului Monetar International (FMI) ar fi descoperit asta dupa ce SUA ar fi tras de timp pentru livrarea a 191,3 tone de aur catre FMI, unde ar fi alimentat Drepturile Speciale de Tragere (DST), ca moneda alternativa.

In fapt, insusi Dominique Strauss-Kahn anunta cu o luna inainte de arestarea sa ca se asteapta sa i se intinda o “capcana'.

Desigur, teoria este un non-sens total, SUA avand in decembrie 2010 cea mai mare rezerva de aur din lume, de 8.965,5 tone, potrivit statisticilor World Gold Council, citate de CNBC. Urmatoarea clasata este de departe Germania, cu 3.749 tone iar FMI are 3.137 tone.

×