x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Termene - Cod Fiscal intarziat

Termene - Cod Fiscal intarziat

de Daniela Ivan    |    16 Mai 2006   •   00:00
Termene - Cod Fiscal intarziat

Parlamentul nu va mai avea timp sa voteze legea de aprobare a Codului Fiscal daca proiectul nu va fi aprobat miercuri in Guvern.

Pe ultima suta de metri, Finantele au inceput sa discute proiectul Codului Fiscal cu mediul de afaceri, iar dupa ce va fi aprobat de Guvern, actul normativ va intra in dezbateri parlamentare. "Daca nu va fi aprobat de Guvern, Parlamentul nu va mai avea timp suficient sa-l voteze", a spus Varujan Vosganian, presedintele Comisiei pentru Buget-Finante din Senat. El a adaugat ca, in aceasta situatie, Codul Fiscal ar putea intra in vigoare printr-o Ordonanta de Urgenta.

PROPRIETATI. Un Cod Fiscal fara surprize, care nu mareste nivelul TVA si al cotei unice, care nu introduce taxe si impozite neasteptate, asa l-a caracterizat Varujan Vosganian, presedintele Comisiei pentru Buget-Finante. Cu toate acestea, vor creste impozitele secundare, cum ar fi cele pe proprietate, a declarat ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu. "Nivelul de taxare a proprietatii in Romania nu este deloc impovarator. Din aceste taxe se castiga mai putin de 1% din PIB. Exista tari in care ponderea este 3%-4% din PIB", a declarat ministrul. El a dat ca exemplu un proprietar a carui locuinta valoreaza 100.000 de euro, spunand ca nu este exagerat sa plateasca o taxa de 1.000 de euro.

MICROINTREPRINDERI. De la 1 ianuarie 2007, nu va mai exista un regim fiscal specific pentru microintreprinderi, acestea urmand sa intre in regimul normal de taxare, adica sa plateasca un impozit de 16% pe profit si nu unul de 3% pe cifra de afaceri. "Introducerea regimului normal nu nu va afecta dezvoltarea economica, ci va stabili un standard comun pentru toate companiile", a declarat Vladescu. Aceasta schimbare nu va duce la disparitia companiilor functionale, care indeplinesc standardele UE.

×
Subiecte în articol: economic fiscal