x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Tetra Pak se retrage din Rusia după 62 de ani

Tetra Pak se retrage din Rusia după 62 de ani

27 Iul 2022   •   14:54
Tetra Pak se retrage din Rusia după 62 de ani

Compania de ambalaje Tetra Pak a anunțat că va renunța la operațiunile rămase în Rusia, după 62 de ani de activitate în această țară, scrie Reuters.

Producătorul suedez a precizat că managementul local va conduce operațiunile ca entitate neafiliată sub un nou nume.

Zeci de companii occidentale au părăsit Rusia sau și-au anunțat intenția de a face acest lucru după ce Moscova a trimis zeci de mii de soldați în Ucraina la 24 februarie.

În martie, Tetra Pak și-a suspendat toate investițiile și proiectele noi în Rusia, limitându-și operațiunile la produse alimentare esențiale - lucru pe care intenționează ca noua entitate să îl continue, în încercarea de a asigura continuitate pentru clienți și de a minimiza impactul asupra angajaților.

"(Ieșirea) se datorează impactului cumulativ al restricțiilor asupra exporturilor către Rusia, care conduc la un lanț de aprovizionare nesustenabil, în urma căruia companiei nu-i rămâne altă opțiune decât să iasă din țară", a declarat Tetra Pak într-un comunicat.

"În urma acestui transfer de proprietate, noua companie va funcționa ca o entitate independentă sub un nou nume și nu va fi afiliată la Tetra Pak."

Industria de ambalaje din Rusia este afectată de sancțiuni.

Atunci când un jurnalist i-a prezentat luna trecută o cutie de suc la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg, președintele Vladimir Putin a declarat că suveranitatea și independența sunt importante pentru Rusia, nu problemele legate de ambalajele sale.

×
Subiecte în articol: tetra pak Rusia