x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Tichetul de 1.500 de euro, transmisibil

Tichetul de 1.500 de euro, transmisibil

09 Apr 2013   •   20:30
Tichetul de 1.500 de euro, transmisibil
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images
Anul acesta vor fi scoase din uz prin Rabla în jur de 26.000 de maşini
Programul Rabla 2013 aduce câteva noutăţi faţă de programele derulate în anii anteriori. Cea mai importantă modificare constă în majorarea valorii tichetului acordat pentru casarea unui autoturism vechi, de la 3.800 de lei (900 de euro), cât a fost în 2012, la 6.500 de lei (1.500 de euro). De asemenea, o altă noutate în ediţia de anul acesta constă în faptul că persoanele care îşi vor achiziţiona o maşină nouă prin acest program nu vor mai beneficia de o reducere echivalentă cu contravaloarea a trei tichete valorice, fiind acceptat un singur tichet. Ca şI anul trecut, şi anul acesta tichetele valorice sunt transmisibile.”Până în acest moment, este sigur că valoarea voucher-ului va fi de 1.500 de euro, respectiv 6.500 de lei. Cu siguranţă va fi posibilă înstrăinarea tichetului, pentru că sunt foarte mulţi cetăţeni care nu au posibilitatea să îşi cumpere un autoturism numai în baza tichetului", a spus Rovana Plumb, ministrul Mediului.

În plus, anul acesta programul se va derula sub o altă denumire, fiind posibilă demararea acestuia la începutul lunii mai. Astfel, în data de 15 aprilie programul va fi lansat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Mediului după care se va mai aştepta o săptămână, în care se primesc observaţiile şi propunerile celor interesaţi, înainte ca programul să poată începe. "Programul nu se va mai numi . Avem în vedere acordarea unor bonusuri suplimentare. În afară de bonusul pe care l-am luat în calcul la achiziţionarea unei maşini electrice, de 2.500 de euro pe maşină achiziţionată, atât persoane fizice cât şi persoane juridice, avem în vedere şi acordarea unor bonusuri în vederea reducerii emisiilor de dioxid de carbon pentru România", a afirmat Rovana Plumb.

 Deşi autorităţile nu au spus încă ce sumă va fi alocată pentru ediţia de anul acesta a programului rabla, ministrul mediului a spus că suma va fi egală sau mai mică decât cea alocată în 2012. Potrivit informaţiilor postate pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu, în 2012 s-a alocat pentru Rabla suma de 171 de milioane de lei, sumă echivalentă cu scoaterea din uz a 45.000 de maşini mai vechi de 10 ani. Dacă suma alocată anul acesta va fi egală cu cea din 2012, înseamnă că va fi posibilă scoaterea din uz a 26.000 de maşini.

×
Subiecte în articol: program rabla