x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Se schimbă topul Forbes al celor mai bogați oameni din Asia. Cine ocupă prima poziție

Se schimbă topul Forbes al celor mai bogați oameni din Asia. Cine ocupă prima poziție

de Redacția Jurnalul    |    01 Feb 2023   •   21:30
Se schimbă topul Forbes al celor mai bogați oameni din Asia. Cine ocupă prima poziție
Sursa foto: Hepta

Cel mai bogat om de pe continentul asiatic a devenit Mukesh Ambani, cu o avere estimată la circa 84,4 miliarde de dolari. El îl surclasează astfel pe Gautam Adani, care a căzut pe locul 10 Forbes, cu 84,1 miliarde de dolari, scrie Reuters.

Capitalizarea bursieră a grupului Adani s-a redus la 74 de miliarde de dolari, conform unui raport al Hindenburg Research, care a arătat o datorie mare și mutarea banilor în paradisuri fiscale. Concernul a negat acuzațiile. Însă acțiunile Adani Enterprises s-au redus, miercuri, cu 5%, generând pierderi de 8 miliarde de dolari. Și Adani Total Gas, societate mixtă care are acționari Adani Group și compania franceză de energie Total, a pierdut 27 de miliarde de dolari. 

Gautam Adani a fondat grupul care îi poardă numele, un conglomerat multinațional care desfășoară mai ales activități și operațiuni portuare în India.

Astfel că Mukesh Ambani, președintele Reliance Industries, a urcat pe primul loc în Asia, de la poziția a treia ocupată anterior publicării raportului. Reliance Industries activează în domeniul petrochimiei, țițeiului, gazelor naturale, dar și pe piața de telecomunicații și retail. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: asia gautam adani bogat Mukesh Ambani