x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Topul celor mai atractive zone rezidenţiale. Cât costă un apartament în cele mai tranzacţionate cartiere din ţară

Topul celor mai atractive zone rezidenţiale. Cât costă un apartament în cele mai tranzacţionate cartiere din ţară

de Daniela Ivan    |    09 Feb 2012   •   11:52
Topul celor mai atractive zone rezidenţiale. Cât costă un apartament în cele mai tranzacţionate cartiere din ţară

Cartierul Titan din Capitala, Astra din Brasov, Tomis Nord si Faleza Nord din Constanta, Lipovei, Girocului si Aradului din Timisoara si cartierul Nicolina din Iasi conduc in topul celor mai dinamice zone rezidentiale, intocmit de site-ul www.imobiliare.ro. La categoria, cele mai ieftine apartamente conduc: Rahova din Bucuresti, Dambovita din Timisoara, Triaj din Brasov, Manastur din Cluj, Poarta 6 din Constanta, Podu Ros din Iasi, potrivit acestui clasament. "Pe langa amplasament, vechimea apartamentului, modul in care este construit si gradul de confort determina diferente uriase de pret pentru unitati cu acelasi numar de camere situate in acelasi oras", se arata intr-un comunicat de presa transmis redactiei de site-ul citat.

Bucuresti

Cele mai ieftine apartamente din Capitala se gasesc in Rahova, unde pretul mediu solicitat pentru apartamentele vechi si noi, 893 euro/mp util, este cu 24% mai mic decat pretul mediu solicitat in luna ianuarie conform indicelui imobiliare.ro calculat la nivelul apartamentelor din toate cartierele Bucurestiului. Aici, pretul garsonierelor vechi porneste de la 20.000 euro, un apartament cu doua camere poate fi gasit la preturi care pornesc de la 32.000 euro, iar o unitate cu trei camere poate fi gasita chiar si la 45.000 euro.

Pe de alta parte, cele mai scumpe apartamente din Capitala sunt in Kiselff-Aviatorilor, unde pretul mediu cerut pentru unitatile vechi si noi scoase la vanzare, 1.520 euro/mp util, este cu aproape 30% mai ridicat decat pretul mediu calculat la nivelul intregului oras. Aici, pretul unei garsoniere noi poate urca pana la 100.000 euro, pretul unui apartament cu doua camere poate depasi 250.000 euro, iar un apartament de lux cu trei camere poate fi cumparat chiar si cu 1 milion de euro.

Cea mai dinamica zona din Capitala, din punct de vedere al numarului de oferte in acest inceput de an este Titan. In intervalul 1 – 31 ianuarie, au existat 840 de oferte care vizau vanzarea apartamentelor in acest cartier. 39% dintre acestea sunt apartamente cu doua camere, tot atatea unitati cu trei camere, 16% garsoniere, iar restul apartamente au patru camere.

Timisoara

Apartamentele cele mai accesibile din Timisoara sunt in Dambovita, unde pretul mediu solicitat, 686 euro/mp util, se situeaza cu 16% sub media calculata in luna ianuarie la nivelul orasului. In aceasta zona, pretul unui apartament vechi cu doua camere porneste de la 30.500 euro, un apartament cu trei camere poate fi gasit la 40.000 euro, iar o unitate cu patru camere costa 55.000 euro.

La polul opus, cele mai scumpe apartamente din oras se gasesc in zona Odobescu. Pretul mediu solicitat, 918 euro/mp util este cu 13% peste pretul mediu cerut in Timisoara. O garsoniera situata intr-un imobil vechi costa aici aproximativ 45.000 euro, pretul unui apartament vechi cu doua camere poate ajunge la 57.000 euro, iar pretul cerut pentru o unitate cu trei camere situata intr-un bloc nou poate fi chiar si de 120.000 euro.

Cele mai dinamice zone din Timisoara, prin prisma numarului de oferte active in piata, sunt Lipovei, Girocului si Aradului, unde predomina oferta de apartamente vechi cu doua si trei camere.

Brasov

Cele mai ieftine apartamente din Brasov se gasesc in cartierul Triaj, unde pretul mediu solicitat pentru unitatile scoase la vanzare aici, 749 euro/mp util, este cu 14% mai mic decat pretul mediu calculat pe intregul oras. Astfel, pretul unui apartament vechi cu doua camere confort 1 porneste de la 35.000 euro, iar un apartament cu trei camere poate fi gasit la 48.000 euro.

De cealalta parte, cea mai scumpa zona din Brasov este Centrul Istoric. O garsoniera situata intr-un imobil vechi poate costa aici chiar si 53.000 euro, un apartament nou cu doua camere poate ajunge la 180.000 euro, iar pretul cerut pentru o unitate cu trei camere cu o suprafata de 150 mp, situata intr-un bloc nou poate fi chiar si de 300.000 euro.

Cartierul Astra conduce detasat in clasamentul celor mai dinamice zone rezidentiale din Brasov. In prezent, aici exista 152 de oferte de apartamente scoase la vanzare. Alte zone cu oferta numeroasa sunt Racadau, Centrul Istoric, Centrul Civic si Grivitei.

Cluj-Napoca

Manastur nu este doar zona cu cele mai multe apartamente scoase la vanzare in Cluj-Napoca, cu cele 220 de oferte active in acest inceput de an, ci si una dintre zonele accesibile din oras din punct de vedere al pretului practicat. Aici, pretul garsonierelor vechi porneste de la 22.000 euro, un apartament cu doua camere poate fi gasit la la 28.000-30.000 euro, iar o unitate cu trei camere poate costa chiar si 40.000-42.000 euro.

In schimb, pe Calea Dorobantilor, in apropiere de Piata Avram-Iancu, pretul unei garsoniere situata intr-o cladire istorica poate urca pana la 65.000 euro. Un apartament vechi cu doua camere cu o suprafata de 60 mp din centrul Clujului poate fi scos la vanzare la un pret de pana la 90.000 euro, in timp ce un apartament nou de lux cu o suprafata utila de 150 de metri patrati, situat in apropierea Facultatii de Medicina, poate costa chiar si 230.000 euro. Exceptand zonele rezidentiale centrale ale Clujului, preturi peste medie sunt practicate si in cartierele Plopilor sau Zorilor.

Constanta

Apartamentele cele mai accesibile din Constanta se gasesc in zona Poarta 6, unde pretul mediu solicitat, 733 euro/mp util, este cu 20,5% sub media calculata in luna ianuarie la nivelul orasului. O garsoniera in aceasta zona este scoasa la vanzare la un pret care poate porni chiar si de la 20.000 euro, pretul unui apartament vechi cu doua camere porneste de la 34.500 euro, un apartament cu trei camere poate fi gasit la ceva mai putin de 40.000 de euro, iar o unitate cu patru camere costa 55.000 euro.

La polul opus, cele mai scumpe apartamente din oras se gasesc in zonele Trocadero, Capitol sau Faleza Nord. Pretul mediu solicitat aici, se apropie de 1.100 euro/mp util, fiind cu pana la 18,5% peste pretul mediu cerut calculat la nivelul Constantei. Pretul unui apartament nou cu doua camere din zona Capitol, cu vedere la mare, poate depasi 130.000 euro, iar pretul cerut pentru o unitate cu trei camere situata intr-un bloc nou in Faleza Nord poate depasi 200.000 euro, in timp ce un penthouse aici poate costa chiar 350.000 euro.

Cele mai dinamice zone din Constanta, din punct de vedere al numarului de oferte active in piata, sunt Tomis Nord, cu 128 de oferte rezidentiale active in luna ianuarie, Faleza Nord, Inel II si Tomis III.

Iasi

Unul din cele mai accesibile cartiere din Iasi este Podu Ros, unde pretul solicitat pentru o garsoniera dintr-un bloc vechi coboara frecvent sunt 20.000 euro. Cele mai ieftine apartamente vechi cu doua camere se gasesc in Tatarasi, unde o astfel de unitate locativa poate costa chiar si 25.000 euro. Apartamente vechi cu trei camere, la un pret accesibil (aproximativ 35.000 euro) se gasesc in zonele Alexandru cel Bun sau Danc.

De cealalta parte, cele mai scumpe zone de apartamente din capitala Moldovei sunt Copoul, unde pretul mediu solicitat depaseste 1.000 euro/mp util, dar si Centrul Civic. Daca pretul unei garsoniere dintr-un bloc vechi din Centrul Civic poate ajunge pana la 45.000-47.000 euro, pretul unui apartament nou cu trei camere, situat in Copou, cu o suprafata utila de peste 100 de metri patrati, poate depasi 150.000 euro,.

Cartierul Nicolina conduce clasamentul celor mai dinamice zone de apartamente din Brasov, cu peste 120 de oferte active in luna ianuarie. Alte zone unde oferta de apartamente este bogata sunt Alexandru cel Bun, Dacia sau Tatarasi.

×