x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Tractorul Braşov - Comisia Europeană suspectează vânzarea

Tractorul Braşov - Comisia Europeană suspectează vânzarea

22 Ian 2008   •   00:00

Europarlamentarul Nicolae Vlad Popa spune că oficialii Comisiei Europene sunt nemulţumiţi de modul în care a fost acordat ajutorul de stat către societatea Tractorul Braşov şi că au sesizat nereguli în contractul de vânzare-cumpărare.

Contractul privind vânzarea societăţii Tractorul Braşov ar putea fi anulat deoarece Comisia Europeană a sesizat încălcarea acquis-ul comunitar în activităţile legate de lichidarea voluntară şi de vânzarea activelor societăţii Tractorul Braşov către societatea Flavus Investiţii SRL. Europarlamentarul Nicolae Vlad Popa spune că oficialii Comisiei Europene sunt nemulţumiţi de modul în care a fost acordat ajutorul de stat către societatea Tractorul Braşov şi că au sesizat nereguli în contractul de vânzare-cumpărare. “Dacă se dovedeşte că trecerea activelor de la Tractorul în patrimoniul Flavus Investiţii SRL s-a făcut fraudulos, cei care vor fi găsiţi vinovaţi, pot răspunde penal pentru faptele lor. Iar dacă se dovedeşte că actul de vânzare-cumpărare este greşit, pentru că s-au încălcat reglementările europene în materie ajutoarele de stat şi concurenţa liberă, atunci se revine la starea precedentă”, a adăugat eurodeputatul braşovean. Popa spune că legea europeană, căreia trebuie să i se supună şi România, obligă statul român să ia măsuri în cazurile de genul celui de la Tractorul.

“În caz contrar, ţara noastră poate fi trimisă în judecată, iar dacă pierde poate fi obligată la plătirea unor daune serioase”, a declarat Popa.

 

×