x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Traficul pe aeroport a scăzut anul trecut cu 11%

Traficul pe aeroport a scăzut anul trecut cu 11%

28 Ian 2010   •   00:00

Aeroportul Internaţional Henri Coandă din Otopeni a avut anul trecut 4,4 milioane de pasageri, în scădere cu 11% faţă de 2008, când numărul călătorilor a fost de cinci milioane.



Circa 84% dintre pasagerii celui mai mare aeroport din România au venit din state din Uniunea Europeană.

Traficul intern de pasageri a stagnat la nivelul din 2008, la peste 490.000 de persoane.

Anul trecut, Aeroportul Otopeni a înregistrat 72.697 mişcări de aeronave, cu 1,5% mai multe faţă de anul precedent.

"Evoluţia traficului aerian pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti se înscrie în tendinţa generală înregistrată la nivel mondial în 2009 în domeniul aviaţiei civile (...). Pe cele două piste ale aeroportului s-au efectuat 72.697 mişcări aeronave, ceea ce înseamnă că în medie, la aproximativ şapte minute pe AIHCB a aterizat sau a decolat un avion", se arată într-un comunicat al companiei.

Sfârşitul anului trecut a adus o redresare a numărului de pasageri, valorile din noiembrie fiind similare celor din aceeaşi lună a anului anterior, situaţie valabilă şi în decembrie, când a fost consemnată o creştere de 3,2% faţă de decembrie 2008.

În prezent, pe Aeroportul Henri Coandă operează 33 de companii aeriene, care asigură legături directe cu 42 de destinaţii internaţionale şi zece interne.

Rezultatele din 2008 includ şi traficul transferat temporar de pe Aeroportul Aurel Vlaicu, din Băneasa, în perioada 29 septembrie-12 octombrie.

×
Subiecte în articol: redactie