x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Transferurile de bani din diaspora vor crește cu 15% în luna aprilie 2022

Transferurile de bani din diaspora vor crește cu 15% în luna aprilie 2022

24 Apr 2022   •   09:57
Transferurile de bani din diaspora vor crește cu 15% în luna aprilie 2022

Transferurile de bani din diaspora în România vor crește cu circa 15% în luna aprilie, față de perioada anterioară, arată un studiu realizat de TransferGo.

70% din sumele trimise în țară sunt destinate susținerii familiei și rudelor celor plecați în străinătate iar 25% sunt destinate economisirii într-un cont din România. 

De asemenea, transferurile au crescut cu 30% față de anul precedent din Germania și țările nodrice, ceea ce arată faptul că românii au plecat să muncească în ultimii 2 ani într-o țară mai stabilă economic. 

Astfel că 15% s-au mutat din Marea Britanie, după Brexit, spre o țară din UE.

"Comunitatea românilor din diaspora numără peste 6 milioane de persoane şi tot atâtea poveşti de viaţă, iar TransferGo este soluţia cea mai la îndemână pentru imigranţii români care lucrează în străinătate şi trimit bani acasă, fiind ieftină - datorită taxelor mai mici faţă de metodele de transfer tradiţionale, simplă - prin eliminarea procedurilor birocratice întâmpinate la transferul bancar şi rapidă - prin posibilitatea de transfer instant", arată cercetarea.

TransferGo este o companie de transfer internaţional de bani online, în 40 de valute, și are peste 3,5 milioane de clienţi din întreaga lume. A fost înfiinţată în anul 2012 de patru fondatori lituanieni. Sediul central se află în Londra, Marea Britanie. În România este prezentă din 2015.

×
Subiecte în articol: diaspora