x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Transgaz atrage 7 mil. euro de la Ministerul Energiei pentru alimentarea cu gaz a Centralei Mintia

Transgaz atrage 7 mil. euro de la Ministerul Energiei pentru alimentarea cu gaz a Centralei Mintia

de Redacția Jurnalul    |    31 Mai 2024   •   20:50
Transgaz atrage 7 mil. euro de la Ministerul Energiei pentru alimentarea cu gaz a Centralei Mintia

Transgaz a anunţat vineri, la BVB, că Sebastian Burduja, ministrul energiei, şi Ion Sterian, director general al Transgaz, au semnat un contract de finanţare pentru construirea conductei de transport gaze naturale în vederea alimentării Centralei Mintia, din judeţul Hunedoara.

Conducta va alimenta şi alţi consumatori industriali şi, de asemenea, consumatori casnici, scriu reprezentanţii companiei de stat într-un raport de la BVB. Proiectul are o valoare totală de 60,4 milioane de euro, iar valoarea finanţării din Fondul pentru Modernizare este de 6,8 milioane de euro.

„Amplasarea lucrărilor pentru conducta de transport gaze naturale pentru alimentarea Centralei Mintia este în extravilanul şi în intravilanul comunelor Sântămăria Orlea, Bretea Română, Băcia, Cârjiţi, Veţel şi oraşele Călan, Hunedoara, Deva, pe o distanţă totală de 56,5 km”, reiese din document, scrie Ziarul Financiar.

Proiectul „Conductă de transport gaze naturale pentru alimentare Centrala Mintia” cu sprijinul Ministerului Energiei a fost declarat proiect de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale, prin HG nr. 129/2023. Transgaz a depus, prin Ministerul Energiei, un număr de 12 proiecte pentru extinderea şi modernizarea infrastructurii de transport gaze naturale fiind aprobate, până în prezent, patru proiecte pentru a fi finanţate din Fondul pentru Modernizare.

În primele trei luni din an, Transgaz a avut venituri din activitatea de exploatare de 706 milioane de lei la nivel consolidat, în creştere cu 53% faţă de T1/2023, şi un profit net de 262 de milioane, aproape dublu prin comparaţie cu perioada similară de anul trecut.

Acţiunile TGN sunt pe plus cu 17,4% anul acesta, la o capitalizare de 4,2 miliarde de lei.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: transgaz ministerul energiei Mintia