x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Tranzactie - Carrefour a vandut galeria comerciala

Tranzactie - Carrefour a vandut galeria comerciala

06 Ian 2007   •   00:00

Societatea Sigic din Chiajna a vandut galeria comerciala din cadrul Complexului Carrefour Militari catre unul dintre asociatii sai, compania Promo Imobiliare Terziaria, pentru 10 milioane de euro.

Cei doi asociati ai firmei Sigic sunt PIT, sucursala unei companii italiene, si Phoenix SRL. "Promo Imobiliare Terziaria este sucursala unei companii din Italia si ei au ramas acum proprietarii galeriei. Tranzactia a fost finalizata in septembrie, in strainatate, pentru ca Sigic a dorit sa iasa din afacere", a declarat administratorul galeriei, Vicentiu Spataru, citat de Mediafax.

CONTRACTUL. Valoarea contractului a fost stabilita in urma unei evaluari realizate de CB Richard Ellis Romania, vanzarea incluzand si terenul, contractele de inchiriere ale spatiilor comerciale, precum si alte contracte. Galeria comerciala a intrat in proprietatea Sigic in anul 2001, in baza unui contract cu compania Hiproma, operatorul hypermarketurilor Carrefour in Romania. Subsidiara din Romania a retelei de hypermaketuri este detinuta in proportie de 100% de compania Hyparlo, controlata la randul sau de grupul francez Carrefour. Hyparlo detine 12 hypermarketuri in Franta si sapte in Romania. Complexul comercial din Militari a fost inaugurat in 2001 si era la acel moment cel mai mare centru de acest tip din Romania, incluzand un hypermarket Carrefour, o galerie comerciala cu magazine, restaurante si centre de servicii, un magazin Bricostore, o statie de benzina si o parcare de aproape 2.000 de locuri. Valoarea totala a investitiei s-a ridicat la circa 50 de milioane de euro.

×
Subiecte în articol: economic