x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Trei bănci au finanţat datoriile statului

Trei bănci au finanţat datoriile statului

de Elena Stan    |    28 Noi 2010   •   17:59

BCR, BRD-Groupe Société Générale şi Raiffeisen Bank au cumpărat joi jumătate din titlurile în valută de 1,3 miliarde de euro emise de Ministerul Finanţelor Publice, iar randamentul maxim solicitat de ofertanţi a fost până în 5,5% pe an, au declarat surse bancare.

"Aşa cum era de aşteptat după întâlnirile de la BNR, cele trei bănci care au acceptat din start un randament de 4,8% pe an au subscris cu puţin peste 600 de milioane de euro, iar restul a venit de la celelalte bănci dealeri primari", au arătat sursele citate, potrivit Mediafax.

Băncile au subscris în total 2,07 mi­liarde de euro, iar randamentul ma­xim solicitat s-a cifrat aproape de 5,5% pe an. Ministerul Finanţelor Pu­blice s-a împrumutat joi pe piaţa lo­­cală cu 1,3 miliarde de euro prin vân­zarea de obli­gaţiuni cu scadenţa la trei ani, peste valoarea programată de un mi­liard de euro, la un randament mediu de 4,8%.

La momentul anunţului licitaţiei, Finanţele au precizat că vizează să plaseze titlurile la o rată a cuponului de 4,5% pe an. Finanţele trebuie să ram­bur­seze astăzi, 29 noiembrie, un împrumut de 1,42 miliarde de euro, contractat în noiembrie 2009, prin vânzarea de titluri de stat în valută cu scadenţă la un an, la un randament mediu de 4,25% pe an.

×