x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Tsunami în lumea auto

Tsunami în lumea auto

27 Mar 2011   •   17:56

Constructorii auto japonezi au pierdut 250.000 de vehicule din cauza seismului de 8,9 grade care a lovit arhipelagul nipon, dar numărul ar putea ajunge până la sfârşitul lunii până la 600.000 pentru întreaga lume.

Toyota, cel mai mare producător mondial, a pierdut o producţie de 140.000 de vehicule iar Honda a raportat 46.600 de maşini şi 5.000 de motociclete, scrie Bloomberg. Mazda a redus producţia cu 31.000 de maşini iar vineri a suspendat comenzile deale­rilor pentru modelele produse la două fabrici japoneze, din cauza perturbărilor cauzate de lipsa curentului electric şi a componentelor.

Mitsubishi şi-a redus producţia cu 15.000 de maşini iar Nissan nu a anunţat public impactul. Ford a anunţat că nu este afectată, în vreme ce General Motors nu a furnizat detalii. Însă următorul val care va lovi economia mondială este atunci când se vor termina componentele deja existente pe stocuri, spune Michael Robinet, vicepreşedinte la IHS Automotive.

General Motors a oprit producţia la două uzine europene, în vreme ce Ford a anunţat că va suspenda pentru cinci zile activitatea uzinei din Genk, Belgia, pentru a face economie de componente.
De asemenea, constructorii au început să blocheze comenzile pentru o serie de culori ale maşinilor. 

×