x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Turcia face eforturi pentru prelungirea acordului exporturilor de cereale ucrainene prin Marea Neagră

Turcia face eforturi pentru prelungirea acordului exporturilor de cereale ucrainene prin Marea Neagră

de Redacția Jurnalul    |    05 Mar 2023   •   21:20
Turcia face eforturi pentru prelungirea acordului exporturilor de cereale ucrainene prin Marea Neagră
Sursa foto: Hepta

Șeful diplomației turce, Mevlut Cavusoglu, a spus că Ankara lucrează pentru a prelungi inițiativa susținută de ONU care a permis Ucrainei să exporte cereale din porturile blocate de Rusia la marea Neagră. Acestea expiră la 18 martie, transmite Reuters.

„Lucrăm din greu pentru implementarea fără probleme și pentru prelungirea ulterioară a acordului privind cerealele din Marea Neagră”, a declarat Cavusoglu într-un discurs susținut la Conferința ONU privind țările cel mai puțin dezvoltate, care se desfășoară la Doha, în Qatar.

El a mai spus că a discutat despre eforturile de prelungire cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres.

Rusia a anunțat, miercuri, că va fi de acord cu prelungirea acordului doar dacă se va ține cont de interesele propriilor producători agricoli.

Inițiativa privind cerealele din Marea Neagră, mediată de ONU și Turcia în iulie 2023, a permis exportul de cereale din trei porturi ucrainene. Acordul a fost prelungit în noiembrie 2022 și va expira la 18 martie 2023, dacă nu se convine asupra unei prelungiri.

×