x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Turism - Unde mai gasim "Revelion"

Turism - Unde mai gasim "Revelion"

de Adrian Mihai    |    29 Noi 2005   •   00:00
Turism - Unde mai gasim "Revelion"

Vacanta de iarna nu inseamna doar Revelion pe Valea Prahovei. Exista locuri disponibile, iar preturile sunt mai mici.

AFACERI DE IARNA
Vacanta de iarna nu inseamna doar Revelion pe Valea Prahovei. Ganditi-va la Craciun si la statiunile mai putin mediatizate. Exista locuri disponibile, iar preturile sunt mai mici. Luati in calcul si a doua jumatate a lunii ianuarie.

Cele mai cautate zone turistice aproape si-au epuizat locurile pentru Revelion. Sperante de a gasi un loc mai sunt pentru Craciun, sarbatoare petrecuta de multi romani in familie. Din aceasta cauza, hotelierii si agentiile de turism nu s-au inghesuit sa faca pachete turistice, dar au locuri disponibile pentru cazare. O alta veste buna este ca si preturile sunt mai mici decat in perioadele de varf. Cu un pic de imaginatie, poti gasi insa si alte destinatii decat cele clasice pentru a petrece noaptea dintre ani.

INTRE DEALURI. Baile Felix este o destinatie pe care o recomanda multi agenti de turism in aceasta perioada. Prea departe de bucuresteni si prea aproape de oradeni, hotelurile din statiune mai au inca locuri libere.

Statiunea se aflata in Podisul Crisurilor, la o altitudine de 140 m, intr-o zona deluroasa acoperita cu paduri de fag si stejar si este renumita pentru apele sale termale si minerale. Acestea au efect binefacator in calmarea durerilor articulare si musculare si a nevralgiilor reumatice, statiunea putand fi un loc prielnic si pentru petrecerea sarbatorilor de sfarsit de an. Iar daca nu va place frigul, trebuie sa stiti ca statiunea are o clima temperat-continentala, cu influente oceanice provenind din vest, cu o iarna blanda.

ALTERNATIVA. Pentru Revelion, pachetele de trei nopti pentru o persoana costa de la 276 de lei la o stea si pana la 1.208 lei pentru patru stele. In afara de cazare, pachetul de servicii mai include micul dejun, cina de Revelion si carnaval in prima zi a anului. Dupa ce faceti o baie termala, puteti vizita si orasul Oradea, deosebit de animat si aflat la doar 8 kilometri de-partare. Nu uitati sa vizitati Teatrul de Stat Oradea, una dintre cele mai frumoase cladiri din oras, ce dateaza dinainte de 1900. Ea este bine pusa in valoare si in timpul noptii datorita sistemului de iluminare. Alte cladiri mai importante situate in Piata Unirii sunt: Primaria Municipiului Oradea, Biblioteca Judeteana "Gh. Sincai", Palatul Vulturul Negru, Biserica cu luna, Biserica catolica Sf. Ladislau.

365 DE FERESTRE. Palatul Baroc a fost construit intre anii 1762-1770 in stil baroc si are 365 de ferestre, cate una pentru fiecare zi a anului. In palat se gaseste Muzeul Tarii Crisurilor. Muzeul adaposteste patru sectii: sectia de istorie, de arta populara si etnografie, de stiinte naturale si de arta. Daca vreti sa vizitati si Muzeul Tarii Crisurilor, trebuie sa stiti ca acesta va fi inchis in perioada 24 decembrie-3 ianuarie, ca de altfel si muzeele Ady Endre si Iosif Vulcan. Imprejurimile ofera si ele numeroase atractii, suficiente pentru a-ti umple timpul intr-o minivacanta. Pestera Ursilor este o rezervatie speologica cu o lungime de 1,5 km, deschisa fluxului turistic. Aici s-a descoperit scheletul ursului de caverna, rasa disparuta in urma cu 15.000 de ani. Pestera Focul Viu este formata la o altitudine de 1.120 m, in Muntii Bihor. In interiorul pesterii se afla un ghetar. Datorita ferestrei din tavanul pesterii, razele soarelui patrund si lumineaza ghetarul. Stralucirea da impresia unui "foc viu", de unde vine si denumirea pesterii. Daca va plac pesterile, trebuie sa stiti ca Defileul Crisului Repede ce insoteste soseaua nationala Cluj-Oradea formeaza o rezervatie complexa (geologica, faunistica si floristica), incluzand 11 pesteri. Iubitorii sporturilor de iarna isi pot exersa abilitatile pe partiile din Stana de Vale, statiune aflata si ea in apropiere. Pe drumul dintre Oradea si Deva, langa Pietroasa, se afla Cascada "Saritoarea Bohodeiului", inalta de 80 m.

PASIUNE
"Defileul Crisului Repede ce insoteste soseaua nationala Cluj-Oradea formeaza o rezervatie complexa, incluzand 11 pesteri" - un geolog

CAT COSTA CAZAREA
Hotel / Stele / Localitate / Perioada / Servicii / Pret
  • Ferdinand / **** / Baile Herculane / 01.11 - 20.12 / cazare, pensiune completa + tratament / 177 lei/persoana
  • Ferdinand / **** / Baile Herculane / Craciun / cazare 2 nopti, demipensiune, pomana porcului, program artistic, surprize / 330 lei/persoana
  • Afrodita, Hercules / ** / Baile Herculane / 01.11 - 20.12 / cazare, pensiune completa, tratament / 79 lei/persoana
    21.12 - 30.12 / 91 lei/persoana
  • Somes, Mures, Poienita, Unirea / ** / Baile Felix / 01.11 - 27.12 / cazare, demipensiune, tratament / 176 lei/camera doua persoane
  • President / **** / Baile Felix / 01.11 - 25.12 / cazare, demipensiune / 53 euro/camera 2 persoane minimum 7 nopti
  • IN ALT ORAS
    De ce sa nu vizitezi un oras chiar in noaptea dintre ani? Poti merge la restaurantul hotelului sau intr-un club. Sau poti petrece chiar in strada! Concerte si focuri de artificii se organizeaza in numeroase orase mari. Daca anul trecut, la Opera din Timisoara, melomanii au putut chiar sa petreaca noaptea in pasi de vals, in holul cu oglinzi, anul acesta trebuie sa se multumeasca cu spectacolul traditional din ultima zi a anului, celebra opereta "Liliacul" de Johannn Strauss. Un Revelion de patru stele poti petrece, spre exemplu, la Hotel Continental. O agentie de turism ofera trei nopti de cazare cu pensiune completa, masa festiva de Revelion si un brunch la pretul de 963 de lei noi. Aceeasi agentie vinde trei nopti de cazare cu mic dejun si masa festiva de Revelion cu 400 de lei la Hotel Eden, din Oradea. Daca aveti un buget redus, puteti sa va creati propriul pachet turistic: cazare la un hotel si distractia pe cont propriu.

    CARNAVAL
    Pachetele turistice de sarbatori includ si alte atractii in afara de cina festiva de Craciun sau de Revelion. Carnavalul este petrecerea din prima zi a anului. Tombola si mastile sunt sarea si piperul petrecerilor. "Cea mai buna masca este premiata. Nu va putem spune mai multe, ca este surpriza", ne spune reprezentantul unui hotel organizator de carnaval. Moda, iluzionism si dansatori sunt alte atractii pregatite de unii hotelieri. Daca insa vreti sa va bucurati de programul unui artist anume, este mai bine sa va interesati care va fi durata aparitiei in respectivul spectacol. De obicei, in noaptea de Revelion vedetele fac miniturnee pentru a participa la mai multe programe. Daca insa vreti sa deveniti vedeta in noaptea dintre ani, urmariti ofertele care includ programe de karaoke.
    ×
    Subiecte în articol: economic revelion cazare