x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie TVA mai mare pentru maşini de lux, mai mic pentru biberoane. Ungaria instituie "echitatea socială"

TVA mai mare pentru maşini de lux, mai mic pentru biberoane. Ungaria instituie "echitatea socială"

13 Apr 2012   •   15:25

Premierul ungar, Viktor Orban, a declarat ca doreste introducerea a cinci trepte de TVA, in contextul schimbarilor planificate in sistemul fiscal, astfel incat sa fie asigurata "echitatea sociala", potrivit Portfolio.hu.


"Echitatea sociala nu trebuie cautata atunci cand oamenii isi fac treaba si sunt platiti corect, ci atunci cand isi cheltuiesc venitul. Din acest motiv, consider ca impartirea TVA in mai multe trepte este de agreat", a spus Orban.
Spre exemplu, produsele pentru ingrijirea copiilor vor avea un nivel redus de TVA, iar pentru bunurile de lux, de la bijuterii la masini scumpe, s-ar impune TVA mai mare.

Ideea introducerii de TVA divizat pe cinci trepte a fost prezentata anterior de ministerul Economiei, Gyorgy Matolcsy, intr-un articol in presa.
Ministrul a afirmat ca un sistem cu cinci trepte de TVA, de 5, 15, 20, 25 si 30%, ar fi mai bun, "dar UE nu permite inca" asa ceva.
Ungaria are cea mai ridicata cota de TVA din Uniunea Europeana, de 27%.
Mediafax

×