x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Udrea a scăpat de Munteanu

Udrea a scăpat de Munteanu

de Elena Stan    |    27 Aug 2010   •   00:00
Udrea a scăpat de Munteanu
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

Elena Udrea, ministrul Dezvoltărili Regionale şi Turismului (MDRT), s-a descotorosit de "sluga sa fidelă", Sorin Munteanu, încă de la jumătatea lunii iulie. Ieri au fost restructurate şi zece posturi din cabinetele secretarilor de stat plecaţi în prima tranşă, respectiv Sorin Munteanu, Barna Tanczos şi Ion Sterian.



Munteanu i-a fost alături încă din 2009, când era împuternicit prin ordin de ministru să semneze orice document în numele Elenei Udrea, mai puţin pe ordonanţări de plată. Munteanu este cel care a semnat pe mai toate documentele de achiziţii făcute în 2009 de Ministerul Turismului, achiziţii ce au făcut obiectul comisiei de anchetă cu privire la cheltuirea banului public de la Ministerul Turismului. Sorin Munteanu este cel care intra în direct la posturile de televiziune care relatau despre cheltuielile exorbitante, prevăzute în Planul de achiziţii, pe care le făcea Ministerul Turismului cu privire la cumpărarea de perdele şi draperii.

Tot el este cel care era "băgat la înaintare" în faţa ziariştilor la conferinţele de presă, unde fusese anunţată prezenţa Elenei Udrea, pentru a "lămuri" fiecare dezvăluire pe care o făceau ziariştii anul trecut. Până la numirea în funcţia de secretar de stat, Sorin Munteanu avea o vastă experienţă în domeniul turismului, care îl recomanda pentru acest post. El a îndeplinit diferite funcţii, în perioada 1984-2009, la SC Aro Palace SA, începând de jos, de la funcţia de comisioner, urmând postul de recepţioner, ca în final să fie numit front office manager şi director de vânzări. Deşi are studii în domeniul maşinilor, urmând Liceul Hidromecanica din Braşov şi Facultatea de Autovehicule Rutiere din Braşov din cadrul Universităţii Transilvania, Munteanu a fost constrâns de situaţie să realizeze şi ceva cursuri în domeniul turismului.

Astfel, el a urmat o serie de cursuri de formare şi perfecţionare, dintre care amintim un curs de ghid internaţional, curs de director hotelier şi un curs management De Baak în Olanda, studii care i-au adus un brevet de turism şi manager în activitatea de turism. Conform declaraţiei sale de interese, Munteanu deţine acţiuni la Aro Palace în valoare totală de 4.185 de lei.
Acest lanţ hotelier deţine o serie de obiective de cazare şi restaurante în Braşov şi în împrejurimi, perla coroanei fiind Hotelul Aro Palace, o superbă locaţie de cinci stele, amplasată în centrul istoric, singura de acest fel din Braşov.

×
Subiecte în articol: economic