x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Udrea crede că ar fi putut să îşi vadă numele pe stâlpii din toată ţara

Udrea crede că ar fi putut să îşi vadă numele pe stâlpii din toată ţara

de Elena Stan    |    20 Apr 2012   •   11:15
Udrea crede că ar fi putut să îşi vadă numele pe stâlpii din toată ţara

Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, crede ca ar fi putut sa-si vada numele pe stalpii din toata tara, ca urmare a investitiilor realizate de MDRT prin POR.

"Ma gandesc ce ar fi insemnat sa imi pun numele pe toate investitiile facute ori sprijinite in mandatul meu de ministru! Ar fi trebuit sa umplu tara de astfel de placute semnaland: peste 4.000 de locuinte noi construite, peste 43.000 de apartamente reabilitate termic, 794 km de drumuri locale reabilitate, 327 sisteme de alimentare cu apa la sate finalizate, 22 de sisteme de alimentare cu apa si canalizare reabilitate si extinse in orase sub 50.000 de locuitori si multe altele", scrie Udrea pe blog.

Elenei Udrea i-a venit aceasta minunata idee zilele trecute, plimbandu-se prin Bucuresti, citind niste placute agatate pe stalpi, care anuntau existenta in zona a unui sistem de supraveghere video. Aceasta a fost deranjata de faptul ca pe placuta respectiva era trecut numele primarului din sectorul respectiv, si nu numele sau, care in calitatea de ministru, a semnat contractul de finantare prin POR pentru sistemul respectiv de supraveghere.

"Zilele trecute, umbland prin Bucuresti (pe unde altundeva sa umblu?), am citit pe o placuta agatata de un stalp ca in zona exista sistem de supraveghere video. Pret de o secunda, in minte mi s-au amestecat doua ganduri. Unul pe care il aveam frecvent cand, in calitate de ministru, semnam cu primariile contracte de finantare europeana pentru astfel de retele video. Alt gand era despre faptul ca, in mod cert, sistemul respectiv era finantat din POR si, sigur, contractul semnat cu mine", noteaza aceasta pe blogul personal.

Udrea a fost intrigata ca nu era mentionat numele sau pe placuta respectiva ca si cand banii proveneau din buzunarul sau, nu fin fondurile europene puse la dispozitia Romaniei de UE prin POR pentru diverse investitii.

"Ceea ce, intr-un fel, m-a bucurat. Dar, in secunda urmatoare, am citit si continuarea. Primarul de sector ne anunta ca proiectul i se datoreaza. Lui, direct si total, nici macar Primariei! Mi s-a parut penibil si exagerat si mi-am amintit de nenumaratele situatii similare pe care le-am intalnit, in Bucuresti sau peste tot in tara, in care primarii isi aroga investitiile publice prin placute informative platite tot din banii cetatenilor, de parca le-ar fi facut singuri si din banii lor!", noteaza Udrea.

Udrea s-a aratat totusi incantata de initiativa Consiliului General al Municipiului Bucuresti de interzicere a unor astfel de practici. "In mod cert, voi cere consilierilor PDL sa o sustina, incecand astfel sa determinam un comportament moral al alesilor fata de comunitatea care i-a votat", scrie Udrea pe blog.

×