x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Udrea nu elimină limitarea comisioanelor la tichetele de vacanţă

Udrea nu elimină limitarea comisioanelor la tichetele de vacanţă

06 Iul 2009   •   00:00

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat, luni, în urma unei întâlniri cu reprezentanţii Consiliului Consultativ pentru Turism, că ar fi bine ca în acest an să existe o limită la comisioanele pe care agenţiile de turism le percep la vânzarea vacanţelor pe tichete.



"Poate ar trebui păstrată o anumită limită a comisionului, nu neapărat cea de acum", a spus Udrea în urma unei întâlniri cu reprezentanţii Consiliului Consultativ pentru Turism.

În prezent, Legea Tichetelor de Vacanţă, aflată în dezbatere în Camera Deputaţilor, prevede ca agenţiile de turism să perceapă un comision de maxim 10% din valoarea unui tichet de vacanţă.
Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), a declarat că asociaţia pe care o conduce cere eliminarea oricărei limitări a comisionului.

"Vom lupta în continuare pentru eliminarea limitării. Statul nu a făcut asta în niciun domeniu şi nu înţeleg de ce ar face-o aici", a adăugat Martin.

Udrea a răspuns că singurul argument pe care l-a avut în vedere Ministerul Turismului când a propus limitarea comisionului a fost că statul face un efort foarte mare pentru acordarea tichetelor de vacanţă.

"Până ne dumirim şi vedem cum reglează piaţa aceste tichete, poate ar trebui păstrată limita comisioanelor, nu neapărat cea propusă acum", a mai spus Udrea.

×
Subiecte în articol: economic