x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Un nou val de disponibilizări la CE Oltenia

Un nou val de disponibilizări la CE Oltenia

de Adrian Stoica    |    11 Apr 2016   •   10:40
Un nou val de disponibilizări la CE Oltenia
Sursa foto: SORIN BLADA / AGERPRES FOTO

Corpul de Control al premierului a descins din nou la Complexul Energetic Oltenia (CEO) la sfârşitul săptămânii trecute. Este cea de a doua „vizită” pe care o fac inspectorii la Târgu Jiu de la începutul anului şi ea survine într-un moment foarte tensio­nat. La CEO se pregăteşte un nou program de restructura­re, iar acesta va începe cu un val de disponibilizări.

Atenţia inspectorilor va fi îndreptată asupra unor contracte de prestări servicii încheiate de CEO cu unele firme ale sindicatelor afiliate la Federaţia Naţională Mine Energie (FNME), condusă pe atunci de Marin Condescu. De asemenea, inspectorii vor face o nouă serie de verificări privind finanţarea echipei de fotbal Pandurii Târgu Jiu de către complex în perioada în care preşedintele echipei era acelaşi Marin Condescu. Finanţarea fotbaliştilor a mai constituit în trecutul apropiat tema unor verificări ale Corpului de Control al premierului, iar ele s-au soldat cu trimiterea în judecată a lui Marin Condescu şi a adjunctului său, Viorel Temelescu, pentru spălare de bani. Nu în ultimul rând, vor fi analizate şi condiţiile în care s-a realizat anul trecut cedarea unei cariere miniere de către CEO către CET Govora.

 

S.O.S. către premier

Un număr de 50 de sindica­lişti, afiliaţi la FNME, vor pleca astăzi din Târgu Jiu, pe jos, spre Bucureşti, protestând astfel faţă de indiferenţa cu care tratează Guvernul problemele producă­torilor de energie clasică.

„Anul trecut au părăsit compania 3.000 de oameni, iar acum se pregăteşte plecarea altor 2.000. Reuşim să rămânem în piaţă doar prin disponibilizări şi tăieri de salarii. Preţul ener­giei a scăzut în ultimul an la producătorii clasici cu 25-30%, dar continuăm să plătim la stat taxe tot mai mari. În acelaşi timp, intermediarii fac profituri mari pe munca noastră”, susţine Dumitru Pârvulescu, liderul FNME. Sindicaliştii au transmis, recent, ministrului Energiei o scrisoare deschisă în care îi atrăgeau atenţia asupra problemelor grave cu care se confruntă CEO, dar de la Bucureşti singurul răspuns a fost tăcerea. Acum, sindicaliştii care vin la Bucureşti vor depune la cabinetul premierului un memo­randum intitulat „S.O.S. Salvaţi Complexul Energetic Oltenia”

 

"Şi la CE Oltenia au fost încheiate contracte cu băieţii deştepţi. S-au pierdut mulţi bani prin aceste contracte, dar la noi nu este nimeni interesat să facă lumină precum s-a întâmplat la Hidroelectrica" - Dumitru Pârvulescu, liderul FNME

 

×