x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Un oficial grec îi dă Elenei Udrea cu brandul turistic în cap

Un oficial grec îi dă Elenei Udrea cu brandul turistic în cap

30 Apr 2012   •   10:35
Un oficial grec îi dă Elenei Udrea cu brandul turistic în cap

Romania trebuie sa se promoveze si sa-si creeze un brand turistic pe care in prezent nu-l are, a declarat Konstantinos Zikos, presedintele Organizatiei Nationale Elene de Turism.

'Trebuie sa studiati care sunt diferentele dintre Romania si alte tari din zona. Trebuie sa scoateti in evidenta ceea ce va diferentiaza de altii. Si noi facem acelasi lucru, pentru ca nu putem promova soarele si marea, le au si altii, Spania si Italia. Incercam sa promovam ceea ce e specific noua. Aveti nevoie de promovare, aveti nevoie de un brand pe care in prezent nu-l aveti. Dar pentru asta e nevoie de timp, de idei inteligente', a precizat Konstantinos Zikos, intrebat ce sfaturi poate da romanilor pentru a-si promova tara, potrivit cotidianul.ro

In opinia sa, 'Carpathian Garden' este doar un logo. 'Brandul se creeaza in timp. Daca peste cativa ani cineva se gandeste la Romania si ii vine in minte o experienta frumoasa, atunci se poate spune ca a fost creat un brand de succes', a spus presedintele Organizatiei Nationale Elene de Turism, care a participat sambata la deschiderea sezonului estival, la Constanta, la invitatia presedintelui ANAT, Corina Martin.

In materie de sfaturi, Konstantinos Zikos crede ca o idee buna ar fi organizarea unor city-breaks in Bucuresti, un oras care i s-a parut minunat. O alta solutie ar fi promovarea cluburilor si a localurilor de distractie din Constanta, o atractie mai ales pentru tineri, precum si zonele montane si manastirile.

Daca romanii se duc in Grecia in concedii, reciproca nu este valabila, intrucat romanii nu-si promoveaza obiectivele turistice in Grecia. 'Trebuie sa va promovati mult mai mult pentru a-i atrage pe straini sa vina sa va viziteze. E o problema de promovare, trebuie sa le spui strainilor lucruri despre tara ta pentru a o cunoaste, pentru ca acestia nu o cunosc', crede Zikos.

×