x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Un senator american acuză: Companiile de pe Wall Street, vinovate pentru declanşarea crizei financiare

Un senator american acuză: Companiile de pe Wall Street, vinovate pentru declanşarea crizei financiare

13 Mar 2012   •   12:55
Un senator american acuză: Companiile de pe Wall Street, vinovate pentru declanşarea crizei financiare

Reprezentantul statului Iowa, senatorul american Chuck Grassley face presiuni asupra Departamentului de Justitie pentru a obtine un raport de activitate cu privire la actiunile bancilor importante si a executivilor de pe Wall Street considerati de acesta responsabili pentru criza financiara nationala.

In scrisoarea sa pentru Ministrul Justitiei Eric Holder Jr., Grassley a cerut o lista detaliata a capetelor de acuzatie obtinute impotriva celor ce ocupa functii de conducere la firmele si bancile de pe Wall Street, informeaza publicatia Legal Times, citata de juriduce.ro.

In timpul unei audieri a Comitetului Judiciar al Senatului, Grassley a declarat ca Departamentul de Justitie nu isi exercita atributiile cu privire la persecutarea infractiunilor financiare.

"Departamentul nu a intentat nici o actiune in justitie pentru pedepsirea celor responsabili pentru criza financiara de pe Wall Street", a afirmat senatorul american.

La cererea publicatiei Legal Times, Departamentul de Justitie a comunicat ca "prin intermediul Parchetelor SUA, a intentat sute de procese pentru fraude ipotecare in ultimii 3 ani si a asigurat numeroase condamnari a diversilor indivizi cu functii sus plasate in cadrul bancilor si firmelor de pe Wall Street pentru fraude bancare".

Purtatorul de cuvant al Departamentului de Justitie a afirmat ca scrisoarea senatorului a fost primita si este momentan analizata.

×