x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ungaria nu a convins încă FMI, iar forintul s-ar putea deprecia drastic

Ungaria nu a convins încă FMI, iar forintul s-ar putea deprecia drastic

de Istvan Deak    |    06 Apr 2012   •   05:46
Ungaria nu a convins încă FMI, iar forintul s-ar putea deprecia drastic

Fondul Monetar International (FMI) a anuntat joi ca inca asteapta 'progrese tangibile' din partea Ungariei, in privinta politicii economice, pe care o doreste mai conforma cu recomandarile sale, inainte de a decide daca sa-i imprumute bani, relateaza presa ungara si AFP.

"In cazul in care Ungaria nu va ajunge la un acord cu UE si FMI, forintul ar putea sa se deprecieze drastic, dobanda de referinta a Bancii Nationale a Ungariei ar putea creste semnificativ, ratingul Ungariei ar scadea substantial, iar mai devreme sau mai tarziu tara ar putea fi amenintata de perspectiva falimentului", noteaza cotidianul ungar Nepszava.

'Nu avem o data stabilita pentru eventuala incepere a negocierilor cu Ungaria', a declarat, la Washington, purtatorul de cuvant al FMI, Gerry Rice. 'Inainte sa facem asta, va trebui sa vedem ca se inregistreaza progrese tangibile, care sa demonstreze angajamentul solid al autoritatilor de la Budapesta pentru discutii despre toate chestiunile de politici pertinente pentru stabilitatea macro-economica', a adaugat Gerry Rice.

Declaratiile sale au intervenit a doua zi dupa o intrevedere la sediul FMI intre seful misiunii Fondului pentru Ungaria si ministrul ungar insarcinat cu negocierile cu FMI si Uniunea Europeana, Tamas Fellegi.

Ungaria, care este in dificultate pe pietele financiare, s-a descalificat de la obtinerea unui imprumut de la Fondul Monetar cand a luat, la sfarsitul lui 2011, masuri de politica economica foarte departe de rigoarea FMI, printre care si o lege care limiteaza independenta Bancii Centrale. Insa Guvernul de la Budapesta s-a declarat gata sa negocieze in orice moment. (deak.istvan@jurnalul.ro)

×