x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Uniunea Europeană, în CIFRE DE GROAZĂ: 25 milioane de şomeri, inflaţie necontrolată 15 luni la rând

Uniunea Europeană, în CIFRE DE GROAZĂ: 25 milioane de şomeri, inflaţie necontrolată 15 luni la rând

01 Mar 2012   •   14:53
Uniunea Europeană, în CIFRE DE GROAZĂ: 25 milioane de şomeri, inflaţie necontrolată 15 luni la rând

Rata somajului a ajuns la cota cea mai mare in tarile zonei euro din Uniunea Europeana, de la adoptarea monedei unice, in 1999, informeaza BBC, citand Eurostat.

Astfel, rata somajului a fost, in ianuarie 2012, 10,7% - ceea ce inseamna ca16,9 milioane de muncitori din zona euro nu au un loc de munca. In Spania, rata somajului este 23,3% - cu doua procente peste cea din decembrie!-, iar in Austria doar 4%.

In ceea ce priveste ansamblul Uniunii, aici lucrurile stau o idee mai bine, rata somajului fiind de 10,1%, 24,3 milioane de europeni fiind joblesi.

Inflatia este si ea in crestere continua, ajungand la 2,7% luna aceasta in zona euro, fata de 2,6% in ianuarie. E posibil ca nivelul inflatiei sa fie corectat in plus chiar, dupa ce Banca Centrala Europeana a pompat aproape 530 de miliarde de euro in sistemul bancar european. Tinta de inflatie in zona euro este de 2%, dar este depasita pentru a cincisprezecea luna, consecutiv.

×