x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie UPDATE Lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva s-a deschis. Restricții de circulație și tonaj

UPDATE Lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva s-a deschis. Restricții de circulație și tonaj

23 Dec 2019   •   17:43
UPDATE Lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva s-a deschis. Restricții de circulație și tonaj

Lotul 3 al autostrăzii Lugoj - Deva a fost deschis, luni după-amiază, însă circulaţia se va desfăşura cu restricţii de viteză şi tonaj, a anunţat directorul Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara, Horaţiu Simion. Pe acest tronson care este cuprins între localităţile Ilia şi Holdea, având 21 de kilometri, se va putea rula cu maxim 80 de kilometri la oră şi un tonaj de maxim 7,5 tone.

"Astăzi deschidem la regim de drum naţional cu patru benzi de circulaţie, cu restricţie de viteză de 80 de km/h, mai puţin trei lucrări de artă unde urmează să fie supravegheate în permanenţă - unde viteza de circulaţie va fi de 60 de km/h, şi doar pentru vehiculele a căror masă totală este până în 7,5 tone", a spus Simion.
El a dat asigurări că se va putea circula în siguranţă pe tronsonul Ilia - Holdea, atât timp cât se respectă restricţiile impuse, având în vedere faptul că traficul este deschis în regim de drum naţional cu patru benzi.

În ceea ce priveşte restricţiile impuse de 60 de km/h, acestea sunt pe zona podului peste râul Mureş (rampe şi pod principal, între km 68+500 şi km 69+500), pe zona podurilor de pe autostrada de la nodul Ilia (poduri şi rampe Între km 76+100 şi km 77+000), respectiv pe zona podului de pe autostrada de la nodul Dobra (pod principal şi rampe între km 67+000 şi km 67+500), conform unui comunicat al DRDP Timişoara.

Întrebat despre momentul la care ar putea fi ridicate restricţiile de circulaţie pe lotul 3, directorul DRDP Timişoara a arătat că termenul este condiţionat de ritmul în care vor fi executate lucrările de reparaţii prevăzute de experţi şi de condiţiile meteo.
"Se vor face lucrări de reparaţii menţionate în expertiză, de îndată ce condiţiile meteo vor fi propice pentru astfel de lucrări. Este greu de spus (cât vor dura lucrările, n.r.) având în vedere că tot sectorul de autostradă despre care vorbim astăzi - şi ne bucurăm că se dă în circulaţie - este într-o monitorizare. Depinde de comportarea în exploatare", a spus Simion.

În ceea ce priveşte respectarea restricţiilor de circulaţie impuse, acestea vor fi verificate de poliţişti.
"Noi punem table. Asupra respectării este o altă autoritate, care se numeşte Poliţia Rutieră, Poliţia autostrăzilor", a mai arătat reprezentantul DRDP Timişoara.

La rândul său, prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, prezent la deschiderea traficului, a menţionat că investiţia este importantă pentru fluidizarea circulaţiei spre partea de vest a ţării.
"Acest obiectiv este foarte important nu doar pentru şoferi, este foarte important şi pentru locuitorii judeţului, afectaţi în mod direct de circulaţia pe drumul naţional în porţiunea Ilia-Margina. Deschiderea acestui lot va ajuta mult la fluidizarea traficului, va ajuta mult la rezolvarea problemelor cu care ne-am confruntat în ultima perioadă pe această porţiune de drum în judeţul Hunedoara", a spus Vasilică Potecă.

Lotul 3 are o lungime de 21,14 kilometri, iar lucrările au fost contractate la o valoare de 579,92 milioane lei, fără TVA. Din această sumă, 492,93 milioane lei, adică 85%, reprezintă Fonduri de Coeziune, iar diferenţa de 86,98 milioane lei a fost asigurată din fonduri ale Guvernului României. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: autostrada lugoj deva