x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie UPDATE Rabla pentru Electrocasnice: A fost publicată lista cu solicitanții aprobați în ultima etapă

UPDATE Rabla pentru Electrocasnice: A fost publicată lista cu solicitanții aprobați în ultima etapă

10 Dec 2021   •   15:59
UPDATE Rabla pentru Electrocasnice: A fost publicată lista cu solicitanții aprobați în ultima etapă

Lista cu solicitanţii aprobaţi în etapa a III-a a programului "Rabla pentru Electrocasnice" a fost deja publicată e site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM).

Au fost aprobate 20.700 vouchere, dintre care 11.400 pentru aspiratoare, 5.369 pentru aparate de aer condiţionat şi 3.931 pentru uscătoare de rufe.

Voucherele vor avea un termen de valabilitate 15 zile şi pot fi folosite în magazinele fizice fie pe un dispozitiv mobil, fie imprimate, fie în magazinele online prin utilizarea codului.

Beneficiarul are obligaţia de a încărca Cartea de Identitate şi Declaraţia pe proprie răspundere pusă la dispoziţie de către instituţie, în aplicaţia informatică, până la momentul utilizării voucherului.

Programul "Rabla pentru electrocasnice" ediţia 2021 a beneficiat de un buget de 75 de milioane de lei, din care 34 de milioane de lei pentru sesiunea din perioada sărbătorilor de iarnă.

ȘTIRE INIȚIALĂ Etapa a III-a a sesiunii de iarnă a programului Rabla pentru electrocasnice începe vineri, de la ora 10:00. Persoanele pot aplica pentru vouchere necesare achiziţionării de aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare, arată Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM). Bugetul alocat acestei etape este de 6 milioane de lei.

Valoarea voucherelor este următoare:

- 400 lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++;

- 400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++;

- 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

Finanţarea nu poate depăşi 50% din valoarea echipamentelor comercializate prin program.

Voucherele se acordă până la 16 decembrie 2021, ora 23:59, sau până la epuizarea bugetului alocat.

"Având în vedere că în ediţia precedentă, în etapele de selectare a voucherelor, bugetul a fost rezervat integral, ulterior fiind utilizate doar 55% din voucherele rezervate şi ţinând seama de faptul că bugetul alocat este limitat, vă rugăm să generaţi vouchere doar dacă aveţi intenţia de a le utiliza pentru achiziţionarea electrocasnicelor selectate. Reamintim că voucherul este nominal şi netransmisibil şi nu poate fi utilizat decât de persoana căreia i-a fost emis, în urma înscrierii în aplicaţia informatică", precizează AFM.

Programul Rabla pentru electrocasnice 2021 a avut un buget de 75 de milioane de lei, din care 34 de milioane de lei pentru sesiunea Sărbătorilor de Iarnă. 

×
Subiecte în articol: rabla pentru electrocasnice