La 1 mai, de ziua muncii, ministrul Ovidiu Musetescu, presedintele Autoritatii pentru Privatizare, a ramas fara functie. Procesul de privatizare va fi realizat de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, institutie realizata prin comasarea APAPS cu AVAB.
CATALIN BUDESCU
Fostul presedintele APAPS, Ovidiu Musetescu, a semnat ultimul contract de vanzare-cumparare din istoria APAPS, prin care Asociatia Salariatilor Bancii Comerciale Romane au putut cumpara un procent de 8% din capitalul social al bancii. Astfel, se incheie cea de-a doua etapa a procesului de privatizare a BCR, prima fiind constituita de vanzarea unui pachet de 25% din actiunile bancii catre BERD si IFC (divizia de investitii a Bancii Mondiale). Ulterior, conform strategiei aprobate de Guvern, un pachet majoritar de cel putin 51% din capitalul social al BCR urmeaza sa fie vandut catre un investitor strategic, institutie financiar-bancara internationala reputata sau catre un grup de investitori strategici din care sa faca parte cel putin o institutie financiar-bancara. Pachetul majoritar va fi vandut prin negociere cu selectie de oferte. Cota de cel putin 51% din actiunile bancii va fi constituita din cota partiala sau totala ramasa in proprietatea statului, la care se adauga cotele partiale sau totale dobandite de BERD si IFC la BCR.
Musetescu nu a vrut la AVAS
Prima privatizare realizata de APAPS si semnata de catre Ovidiu Musetescu a fost cel cu grupul Raiffeisen pentru Banca Agricola. â Inchei acum activitatea ca presedinte al APAPS prin finalizarea unei etape extrem de importante a privatizarii BCR. Cei peste trei ani de existenta a APAPS au reprezentat totodata incheierea unei serii, pe care indraznesc sa o numesc impresionanta de contracte, printre care se numara Sidex, Santierul Naval Constanta, Siderurgica, Tepro sau COS Targoviste. Nu a fost un proces usor.", a precizat fostul presedinte APAPS. Astfel Musetescu isi incheie activitatea tot prin semnarea unui contract de vanzare-cumparare de actiuni pentru o banca. De precizat ca acesta a refuzat oferta de a fi vicepresedinte in actuala Autoritate pentru valorificarea Activelor Statului. In schimb, Musetescu a ales sa se intoarca in politica preluand postul vacant lasat de Florin Georgescu in comisia de buget-finante din Camera Deputatilor.Citește pe Antena3.ro