x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Vacanţa de Crăciun, la preţ de criză

Vacanţa de Crăciun, la preţ de criză

de Elena Stan    |    17 Oct 2011   •   21:00
Vacanţa de Crăciun, la preţ de criză

Agentiile de turism ofera reduceri intre 5% si 20% la pachetele turistice pentru petrecerea sarbatorilor de iarna, achizitionate cu cel putin doua luni inainte.

'Preturile pachetelor turistice pentru Craciun au scazut in medie cu 10%-20% in acest an comparativ cu perioada similara a anului trecut', a declarat Traian Badulescu, consul­tant turistic. Badulescu estimeaza ca datorita reducerilor practicate de agentiile de turism se va inregistra o crestere a numarului de turisti pe plan intern. 'Pentru petrecerea de Craciun romanii cauta destinatii mai apropiate de casa. Anul acesta cred ca va fi inregistrata o crestere de 5%-10% a numarului de turisti inregistrati in unitatile de cazare de la noi din tara fata de perioada similara a anului trecut, ajungand la peste 100.000 de turisti. In ceea ce priveste numarul romanilor care vor petrece Craciunul in strainatate estimam ca va fi inre­gistrata o stagnare, in jur de 30.000 de turisti, sau o usoara crestere', ne-a declarat Traian Badulescu.

Cele mai cautate zone pentru petrecerea de Craciun sunt pensiunile rurale, urmand zonele montane, statiunile de pe Valea Prahovei si Poiana Brasov.

Ofertele de Craciun pentru statiunile autohtone au preturi cuprinse intre 600-1.500 de lei pentru 3-5 nopti de cazare, in functie de grandul de confort al hotelului si de statiunea in care este amplasat.

Exista si un segment de romani, mai cu dare de mana, care vor merge sa petreaca Craciunul in destinatii mai deosebite. 'Oamenii sunt fascinati de un sejur acasa la Mos Craciun, in Laponia. Pretul porneste de la 1.340 euro/persoana pentru transport cu avionul, transferuri, 5 nopti cazare cu mic dejun la hotel de trei stele, cina festiva de Craciun, precum si excursiile in satul lui Mos Craciun, cu o gustare inclusa si ghid local, imbracaminte termoizolanta, insotitor de grup', ne-a declarat Teodor Calimanescu, manager agentie de turism.

Dintre destinatiile externe, cele mai cerute pachete sunt cele pentru Viena, urmand city-break-urile in capitalele europene cu traditii de Craciun, Bulgaria dar si destinatii exotice porecum Dubai, Thailanda, India, Nepal, Indonezia.

'O alegere exotica este Craciunul combinat cu Revelionul in Filipine. Sejurul dureaza 12 nopti si costa de la 3.299 euro/persoana Sunt incluse trans­por­tul cu avionul, transferuri, cina fes­tiva de Revelion, asistenta turis­tica etc.', a spus Adriana Goicea, ma­­nager Prompt Service Travel. 'Pana la 1 noiembrie avem reducere ear­ly booking pentru pachetul turistic Cra­ciun de basm la Viena. Pretul cu re­ducere porneste de la 245 eu­ro/persoana si include transportul cu au­tocarul, cinci nopti cazare cu mic dejun si ghid insotitor', a spus Cristian Pandel, directorul unei agentii de turism. Agentiile au si oferte pentru petrecerea Craciunului in Tara Sfanta.

'Pentru Craciun le propunem turistilor Tara Sfanta, Israel, cu preturi de la 629 euro/pers. pentru trans­port cu avionul, sase nopti cazare cu demipensiune la hoteluri de 3 stele, cina festiva, transport cu auto­carul, intrari la obiective, ghid local', a spus Mircea Vladu, director agentie de turism. Turul Pietelor de Craciun din Viena, Salzburg, Mün­chen, Praga si Budapesta costa de la 399 euro/persoana pentru transport cu autocarul, 9 nopti cazare cu mic de­jun la hoteluri de 3 stele si ghid insotitor.

×
Subiecte în articol: craciun iarna vacanta turism oferte