x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Vacanţa de vară la preţ redus la târgul de turism

Vacanţa de vară la preţ redus la târgul de turism

de Elena Stan    |    15 Mar 2012   •   14:27
Vacanţa de vară la preţ redus la târgul de turism

Agentiile de turism, prezente la targul de profil de la Romexpo, au venit cu oferte diverse atat in Romania, cat si in strainatate, oferte pentru toate buzunarele. Criza economica cu care se confrunta tara noastra de ceva timp a determinat agentii de turism sa fie flexibili, sa se adapteze oricarui tip de buget. Companiile participante vor prezenta sub conceptul 'instant booking' oferte si discount-uri atractive, valabile doar pe perioada desfasurarii targului.

“Avem si vacante la 59 de euro, sunt si oferte de genul "plateste unul si pleaca doi", insa exista si o gama variata de discounturi. Se stie ca la un pachet achizitionat din timp exista discounturi care merg si pana la 25 la suta din pretul pachetului turistic', a declarat Corina Martin, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT). Discountul difera in functie de perioada in care clientul vrea sa isi petreaca vacanta, de locatie, de perioada de sedere, precum si de serviciile incluse. Majoritatea celor care trec pragul targului sunt interesati de vacantele in strainatate, unde calitatea serviciilor nu lasa de dorit. Ca in fiecare an, vacantele in Turcia, Grecia, Spania si Bulgaria sunt la mare cautare.

Pretul unei vacante in Antalya, cu cazare la hotel de 5*, porneste de la 542 Euro/pers., si include transport cu avionul, transferuri, 7 nopti cazare cu all inclusive. Pentru o vacanta de sapte zile la Bodrum, cu cazare la hotel de 3*, pretul porneste de la 347 Euro de persoana. Reducerea pe perioada targului este de 25%. Persoanele care vor sa mearga in Grecia, la Rhodos sau pe insula Zakynthos trebuie sa scoata din buzunar peste 460 de euro. Pretul unui pachet turistic la Rhodos, cu cazare la hotel de 4*, transport cu avionul, transferuri, all inclusiv porneste de la 462 de euro de persoana, iar pentru Zakynthos porneste de la 464 de euro de persoana. O vacanta pe insula spaniola Palma de Mallorca costa de la 360 de euro de persoana. Tariful include transport cu avionul, transferuri, 7 nopti cazare la hotel de 3* cu demipensiune si asistenta turistica.
Targul de Turism al Romaniei este deschis in perioada 15 - 17 martie 2012, intre orele 10.00 - 18.00 si in data de 18 martie 2012, intre orele 10.00 - 16.00.

Sistemul all inclusiv nu duce la obezitate
Cristian Petrescu, ministrul Turismului, nu este adeptul sistemului all inclusiv, insa este convins ca acest sistem nu duce la obezitate si alcolism.“Este problema fiecaruia cat vrea sa bea si sa manance, e problema hotelierilor daca sa ofere sau nu acest tip de servicii. Poate le-ar aduce mai multi turisti. Eu nu prefer all-inclusive pentru ca imi place diversitatea', a afirmat Petrescu. Declaratia lui Petrescu vine ca replica la cea a presedintelui Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, Mohammad Murad, care a spus, miercuri, ca “serviciile all-inclusive duc la obezitate, consum mare de alcool si la risipa'. Oficialul a mai spus ca sistemul all-inclusive poate fi practicat in Romania daca structurile de cazare o permit. Petrescu a precizat ca isi va petrece vacanta in Romania, insa nu stie cand deoarece este foarte ocupat.

×
Subiecte în articol: economia