x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Vacanţă la preţ redus la ţărmul Mării Negre

Vacanţă la preţ redus la ţărmul Mării Negre

de Elena Stan    |    13 Iul 2009   •   00:00
Vacanţă la preţ redus la ţărmul Mării Negre
Sursa foto: Dan Marinescu/Editura Intact

Turiştii sunt ademeniţi de hotelierii de pe Litoral cu preţuri mici şi cu oferte speciale, care îmbină curele de sănătate cu odihna. Criza economică determină unii hotelieri de pe Litoral să recurgă la metode noi pentru a atrage turiştii.



Astfel, anul acesta turiştii pot beneficia de tot felul de promoţii de genul "plăteşti trei nopţi, dar stai patru", "primul sau chiar şi al doilea copil minor, de până la 12 ani, nu plăteşte nimic" etc. O altă metodă utilizată de unii hotelieri constă în reducerea tarifelor începând cu 15 iulie, în comparaţie cu tarifele practicate în perioada similară a anului trecut.

"Unii hotelieri apelează la tot felul de măsuri pentru a depăşi criza cu care se confruntă turismul, însă prin această micşorare a preţurilor se doreşte eficientizarea circulaţiei turistice pe Litoral. Hotelierii care de săptămâna viitoare apelează la această metodă or să scadă preţurile cu 10%-15% faţă de perioada similară a anului trecut. În timp ce unii scad preţurile, alţii adaugă plus valori", ne-a explicat Traian Bădulescu, purtător de cuvânt al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

Acesta a spus că, de regulă, la noi în ţară, de la 15 iulie până pe 20 august este vârf de sezon, iar agenţiile de voiaj, în colaborare cu hotelierii majorează tarifele pachetelor turistice.

"Anul acesta este o excepţie că unii hotelieri reduc tarifele în vârf de sezon. Aceasta este alegerea lor în vederea creşterii gradului de ocupare a hotelurilor şi în timpul săptâmănii, nu numai în weekend. O noutate în acest domeniu o constituie şi programul derulat de Organizaţia Turismului Balnear în colaborare cu ANAT prin care turiştii pot îmbina curele de sănătate cu sejurul de odihnă pe Litoral, unde sunt foarte multe centre SPA", completează Bădulescu.

SEZON SLAB
Specialiştii în domeniu estimează că acest sezon estival este cel mai prost din ultimii nouă ani, deoarece numărul turiştilor de pe Litoral este în scădere faţă de 2008, însă numărul românilor care aleg să-şi petreacă concediul în străinătate este acelaşi ca şi anul trecut.

"Este cel mai slab an din 2000 până acum. A fost o perioadă când au repornit motoarele pe Litoral, fapt care s-a întâmplat în jurul anului 2000. Imediat după ce a fost făcută privatizarea, turismul a început să-şi revină. Însă 2009 e un an foarte slab", a spus Daniel Vasilescu, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

În aceste condiţii, unii hotelieri de pe litoral apelează la metode ingenioase pentru a atrage turiştii.

OFERTE SPECIALE
Pe paginile de internet ale mai multor hoteluri de pe Litoral putem găsi anunţuri cu privire la reducerea tarifelor de cazare pe serii de cinci-şapte nopţi. Aceste preţuri sunt cu 5%-7% mai mici faţă de perioada similară a anului trecut. Găsim şi reduceri pentru elevi şi studenţi, şi pentru minori.

"Vara aceasta avem oferte speciale pentru studenţi pentru Litoralul românesc, aceştia vor plăti 62 de lei de persoană pe noapte cu demipensiune la un hotel de o stea din Venus sau la două hoteluri de două stele din Eforie Sud.
La hotelurile de trei stele Hora, Balada, Cerna, Sirena din Saturn, la hotel Mioriţa 3* din Neptun şi la Hotel Raluca 3* din Venus avem reducere 10% pentru achiziţionarea unui pachet cu masă inclusă şi 10% reducere pentru un sejur achitat cu tichet de vacanţă. Copiii cu vârsta de până la 12 ani beneficiază de gratuitate dacă sunt cazaţi în cameră dublă sau apartament împreună cu doi adulţi plătitori. În cazul în care se solicită pat suplimentar acesta se va achita la 50% din valoarea unui loc de cazare", ne-a explicat Marius Meruţă, coordonator PR Transilvania Travel.

×
Subiecte în articol: economic