x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Valentin Ionescu, fotul director al BVB, a fost sancţionat de CNVM cu o amendă de 5.000 de lei. Vezi aici de ce a fost amendat

Valentin Ionescu, fotul director al BVB, a fost sancţionat de CNVM cu o amendă de 5.000 de lei. Vezi aici de ce a fost amendat

de Agerpres    |    02 Mar 2012   •   09:48

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) l-a sanctionat pe fostul director general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Valentin Ionescu, cu o amenda de 5.000 de lei, in urma unei analize efectuate cu privire la tranzactiile cu produse structurate emise de Erste Bank, potrivit unei ordonante publicata pe site-ul CNVM

De asemenea, autoritatea de supraveghere a pietei de capital l-a sanctionat cu o amenda de 5.000 de lei si pe seful departamentului tranzactionare si vanzari instrumente financiare in cadrul BCR, Valerian Ionescu, tot in legatura cu tranzactiile cu produse structurate emise de Erste Bank.

Fostul director al BVB a fost sanctionat pentru ca BCR, in calitate de furnizor de lichiditate (market maker) pentru produsele emise de Erste Bank, a incalcat, in perioada iunie 2011 - ianuarie 2012, parametrii aplicabili furnizorilor de lichiditate in 136 de cazuri, conform analizei efectuate de BVB la solicitarea CNVM.

'Pentru incalcarile mentionate este responsabil domnul Valentin Ionescu (...) care desi putea si trebuia sa previna faptele mentionate, nu a facut-o', precizeaza CNVM.

Potrivit CNVM, situatiile in care BCR nu a respectat prevederile Codului BVB au fost communicate autoritatii pietei de capital ulterior solicitarii acesteia, incalcandu-se astfel regulamentul CNVM.


Reprezentantul BCR, Valerian Ionescu, a fost sanctionat pentru ca BCR nu a informat in timp util investitorii cu privire la disfunctionalitatile de ordin tehnic inregistrate si nu a transmis investitorilor informatiile relevante necesare in efectuarea tranzactiilor - nu a notificat BVB cu promptitudine disfunctionalitatile tehnice intampinate, nu a notificat BVB imediat remedierea situatiei, nu a actualizat cotatiile ferme in maximum cinci minute de la retragerea acestora.

Asociatia Investitorilor pe Piata de Capital a solicitat CNVM la inceputul lunii februarie sa investigheze tranzactiile cu unele produse structurate emise de Erste, dupa ce fostul Consiliu de Administratie al BVB a invocat o serie de probleme la revocarea lui Valentin Ionescu din functia de director general.



×