x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Vânzările, în picaj

Vânzările, în picaj

01 Feb 2010   •   00:00

Vânzările Mobexpert au scăzut cu 21 la sută în 2009, faţă de 2008, deşi estimările companiei prevedeau o scădere de maxim 10 la sută.

Compania a realizat vânzări cu 17 la sută mai mici pe divizia de mobilier pentru casă şi decoraţiuni şi cu 30 la sută pentru mobilierul de birouri.Şi asta în timp ce concurentilor de la Ikea le-au scăzut vânzările cu numai 9%.

" Orice firmă care doreşte să-şi onoreze promisiunile făcute atât clienţilor cât şi angajaţilor sau societăţii în general trebuie să fie profitabilă. Totuşi, într-un climat economic atât de dificil ca cel din 2009, nu profitabilitatea ne-a preocupat, ci adaptarea cheltuielilor firmei la noile realităţi pentru a ne putea relua profitabilitatea începând cu 2010", a spus Dan Şucu, preşedintele Grupului. Pentru 2010, pentru divizia de retail, estimările Mobexpert prevăd, într-un scenariu optimist, menţinerea vânzărilor la cota înregistrată în 2009. La nivel de investiţii, este prevăzută deschiderea unui nou hipermagazin Mobexpert, în cadrul Sun Plazza Berceni, în februarie 2010. Reţeaua de hipermagazine Mobexpert se va extinde, astfel, la 11 unităţi, însumând o suprafaţă totală de 61.000 de metri pătraţi.


×
Subiecte în articol: redactie