x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Vasilescu: Există încă şanse să încheiem anul cu o creştere economică de 0,2%

Vasilescu: Există încă şanse să încheiem anul cu o creştere economică de 0,2%

14 Iun 2009   •   00:00

România poate încheia anul cu o creştere economică de 0,1-0,2% în acest an a declarat Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Băncii Naţionale a României.



"Îngrijorarea preşedintelui (Traian Băsescu- nr) este firească, mai ales că intrarea României în recesiune este inevitabilă. Am avut un trimestru I cu rată negativă de creştere, iar la 30 iunie se va încheia al doilea trimestru cu rată negativă de creştere şi, practic, Guvernul va fi nevoit să anunţe oficial recesiunea.
BNR nu a avut niciodată un alt scenariu pentru această primă jumătate a anului. Speranţele au fost legate de ce se va întâmpla în semestrul al doilea, şi, la această oră, încă există şanse ca să încheiem anul măcar cu 0,1- 0,2% în creştere", a spus Vasilescu, citat de Mediafax.

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus miniştrilor că optimismul Băncii Naţionale a României privind economia nu are acoperire în evoluţiile viitoare, deoarece România va înregistra o scădere a PIB şi în trimestrul II şi va intra în recesiune.

În luna mai, guvernatorul Mugur Isărescu declara că economia românească va traversa o recesiune în V, cu o scădere urmată de o revenire treptată, considerând că punctul minim al scăderii a fost atins în primul trimestru. Tot atunci, Isărescu a spus că economia va înregistra un avans pozitiv până la finele lui 2009.

×
Subiecte în articol: economic