x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Veste bună! Dow Jones depăşeşte pentru prima oară valoarea înregistrată înainte de declanşarea crizei economice în 2008

Veste bună! Dow Jones depăşeşte pentru prima oară valoarea înregistrată înainte de declanşarea crizei economice în 2008

28 Feb 2012   •   21:00
Veste bună! Dow Jones depăşeşte pentru prima oară valoarea înregistrată înainte de declanşarea crizei economice în 2008

Veste buna la finalul sedintei de tranzactionare a bursei new-yorkeze, indicele Dow Jones industrial average -vazut de specialisti drept un barometru al evolutiei bursei de marfuri, a urcat putin peste 13,000 de unitati pentru prima data din 2008.

Evenimentul a fost primit cu entuziasm de analistii economici, nivelul atins demonstrand un reviriment spectaculos al increderii consumatorilor in economie, pentru prima data de la declansarea crizei economice. In contextul actual, destul de instabil, cresterea de pret a petrolului si a vestilor nu prea pozitive venite din diferitele medii economice, increderea consumatorilor a urcat fata de luna ianuarie a acestui an cu 9 puncte, atingand nivelul de 70,8.

"Consumatorii sunt mult mai putin pesimisti in ceea ce priveste mediul de afaceri si conditiile de pe piata muncii fata de luna ianuarie. In ciuda prognozatelor cresteri ale pretului petrolului, consumatorii sunt optimisti in ceea ce priveste evolutia economiei pe termen scurt, a piatei fortei de munca si situatiei lor financiare", a declarat Lynn Franco, directorul Comitetului de Cercetari in Domeniul Consumului.

×
Subiecte în articol: dow jones