x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Veşti excelente! Fermierii pot să acceseze credite cu dobânzi de până la 50% mai mici

Veşti excelente! Fermierii pot să acceseze credite cu dobânzi de până la 50% mai mici

10 Oct 2018   •   15:07
Veşti excelente! Fermierii pot să acceseze credite cu dobânzi de până la 50% mai mici

Fermierii persoane juridice din mediul rural vor putea să acceseze credite cu dobânzi de până la 50% mai mici, în urma semnării acordurilor între Fondul European de Investiţii (FEI) cu patru bănci româneşti, a declarat, miercuri, subprefectul judeţului Mureş, Nagy Zsigmond, la cea de-a doua Expoziţie de Produse Agroalimentare Româneşti de la Târgu Mureş. 

"M-am bucurat să aflu că instrumentele de finanţare în domeniu devin tot mai numeroase şi că fermierii noştri vor putea opta pentru mai multe programe de finanţare. În luna septembrie, au fost semnate primele acorduri operaţionale între Fondul European de Investiţii (FEI) cu patru bănci româneşti, pentru creşterea accesului la finanţare al fermierilor şi întreprinzătorilor din mediul rural. În baza acestui acord, împrumuturile vor putea fi accesate de către fermierii şi antreprenorii din zone rurale, persoane juridice, care vor beneficia de dobânzi şi comisioane şi cu 50% mai mici", a arătat Nagy Zsigmond. 

El a spus că Fondul European de Investiţii (FEI) a selectat patru bănci româneşti în cadrul acestui acord de finanţare în domeniul agricol din România, care vor acorda finanţări în valoare de 155 milioane de euro pentru peste 1.300 de fermieri şi întreprinzători din mediul rural. 

Subprefectul judeţului Mureş a mai arătat că, pentru a avea acces la fonduri europene consistente, fermierii trebuie să se asocieze în organizaţii de producători, în grupuri de producători sau în cooperative. 

"Ştiu că în spatele acestor standuri frumoase stă o muncă asiduă, făcută cu multe sacrificii şi cu investiţii mari în plan financiar. Deşi mulţi dintre dvs. manifestă reticenţă faţă de cuvântul "cooperativă" sau "asociere" - şi ştim de ce - trebuie să vă spun că viitorul producătorilor de legume şi fructe, ca şi cel al zootehniei, este asocierea în organizaţii de producători recunoscute, grupuri de producători sau cooperative, fiindcă numai astfel puteţi accesa ajutoare financiare comunitare consistente", a afirmat Nagy Zsigmond. 

Cea de-a doua Expoziţie de Produse Agroalimentare de la Târgu Mureş este organizată de Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Mureş, Instituţia Prefectului - Judeţul Mureş, Consiliul Judeţean Mureş şi Primăria Municipiului Târgu Mureş. 

La expoziţia de la Târgu Mureş, organizată de Ziua Naţională a Produselor Agroalimentare, participă peste 70 de producători agricoli. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Nagy Zsigmond credite fermieri