x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Vezi ce poţi vizita în Constanţa şi Mamaia cu 100 de lei

Vezi ce poţi vizita în Constanţa şi Mamaia cu 100 de lei

de Elena Stan    |    12 Iul 2011   •   11:05

Din dorinta de a atrage turisti pe litoralul romanesc, Asociatia Litoral - Delta Dunarii pune in vanzare pe piata Cardurile City Pass Family si City Pass Basic. Cardul permite accesul turistilor la cele mai importante obiective turistice din Constanta si Mamaia. Constanta este singurul oras de la noi din tara care beneficiaza de acest tip de card.

Cardul City Pass Family costa 99 de lei pentru un adult si 52 de lei pentru copii cu varsta de peste 5 ani, iar cardul City Pass Basic costa 45 de lei pentru un adult si 25 de lei pentru copilul cu varsta de peste 5 ani.

Astfel, achizitionand un card Constanta City Pass Basic turistii au acces la urmatoarele obiective turistice: Acvariu, Delfinariu, Muzeul de Istorie si Arheologie, 2 calatorii cu autobuzele supraetajate.

Cardul Constanta City Pass Family include, pe langa obiectivele incluse in cardul basic, o intrare la Aqua Magic Mamaia. Odata achizitionat, indiferent de tipul de card, turistii nu trebuie sa mai plateasca absolut nimic pentru a vizita obiectivele. In plus, turistii primesc un set de vouchere de discount la diferite restaurante si magazine.

Pe langa intrarile gratuite si voucherele de discount, achizitionand cardul Constanta City Pass, turistii vor beneficia si de linie prioritara la intrare, astfel incat nu vor mai trebui sa astepte la cozi interminabile pentru a vizita obiectivele turistice.

Semnele de prioritate Constanta City Pass sunt amplasate vizibil la intrarea in fiecare obiectiv. Agentiile de turism locale organizeaza zilnic tururi si excursii de o jumatate de zi sau de o zi.

Constanta City Tour reprezinta un Tur al orasului Constanta si al statiunii Mamaia in autocare supraetajate, parcurgand centrul orasului, intr-un traseu care urmareste cele mai renumite obiective turistice: Acvariul, Delfinariul, Muzeul de Istorie si Arheologie, Delfinariul, Aqua Magic.

Turul ''O zi la Muzeele si monumentele din Constanta'' cuprinde Muzeul National de Istorie si Arheologie, Muzeul de Arta, Muzeul Marinei, Muzeul de Arta Populara, Muzeul de Sculptura Ion Jalea, Edificiul roman cu mozaic, Termele romane, Zidul de incinta romano-bizantin, Marea Moschee, Farul genovez etc.

Asociatia mai organizeaza si ''O zi la Aqua Magic'', cel mai mare parc de distractii de pe Litoralul Romanesc, se afla situat la intrarea in statiunea Mamaia. Pe langa cele opt topogane, in parcul Acvatic sunt zone de joaca pentru copii cu varste cuprinse intre 0 si 12 ani, 6 restaurante, zona de plaja, etc.

''O zi la Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii'' este alt tur Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii din Constanta si reprezinta un reper important in peisajul cultural si stiintific al municipiului, cu valoare emblematica pentru oferta estivala a litoralului romanesc. In cadrul Complexului Muzeal se afla Delfinariul, Planetariul, Micro Delta, Rezervatia de pasari si Acvariul - in zona Cazino Constanta.

De asemenea, sunt organizate excursii la Adamclisi, Histria, Manastirea Sfantul Andrei, vizita la unicul monument in Europa ' Tropaeum Traiani', precum si la prima colonie greaca de pe tarmul de vest al Marii Negre si cel mai vechi oras de pe teritoriul Romaniei - Histria - care expune piese de arheologie greaca, romana si bizantina. Tot in aceeasi zi se poate face o calatorie in inima ortodoxiei romanesti, la Pestera si Manastirea Sfantul Andrei, considerata primul lacas de rugaciune catre Dumnezeu de pe teritoriul Romaniei si inceputul crestinatatii.

Desi nu figureaza pe lista obiectivelor turistice, lacasurile de cult sunt importante puncte de reper in arhitectura orasului Constanta: Catedrala Ortodoxa (constructie in stil greco-roman), Biserica Adormirea Maicii Domnului I (cu vitraliile sale unice in Constanta), Biserica Sf. Gheorghe (pictura interioara este executata de Nicolae Tonitza), Biserica Sf. Mare Mucenic Mina (cea mai mare biserica de lemn din tara), Biserica Romano-Catolica Sf. Anton (in stilul romanic din sec. XIII), Marea Moschee (prima constructie din beton armat si caramida din tara noastra).

Croaziera si dejun pecaresc pe Insula Ovidiu presupune o croaziera cu un vaporas de agrement pe lacul Siutghiol din Mamaia, spre Insula Ovidiu, unde turistii pot beneficia de un pranz pescaresc.

Croaziera in Delta Dunarii cu pranz pescaresc inclus- tur special pe canale mici- cu posibilitatea de a vizita Acvariul din Tulcea. Se porneste intr-o aventura unica, trecand prin orasul Tulcea, poarta de intrare intr-un paradis unic in Europa - Delta Dunarii, apoi se ajunge la Murighiol, punctul de plecare spre o croaziera cu ambarcatiuni rapide unde se serveste un pranz traditional pescaresc, navigand pe canalele Deltei. Acvariul din Tulcea este cel mai mare din Romania. Aici traiesc peste 50 de specii de pesti in 27 de bazine umplute cu peste 100 de tone de apa.

Totodata, sunt oferite programe de salturi cu parasuta, Scuba diving, plimbari cu caiacele pe mare si plimbari cu velierul.

×