x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Victimele fraudei derulată de Madoff vor fi despăgubite cu 231 milioane dolari

Victimele fraudei derulată de Madoff vor fi despăgubite cu 231 milioane dolari

01 Iul 2009   •   00:00

Autorităţile americane au anunţat, miercuri, alocarea a 231 de milioane de dolari pentru despăgubirea investitorilor fraudaţi de omul de afaceri american Bernard Madoff, care a pus la punct o schemă piramidală cu fonduri de 65 de miliarde de dolari, pe parcursul a 20 de ani, transmite Reuters.



Corporaţia pentru Protecţia Investitorilor pe Piaţa de Capital, înfiinţată de Congresul american în 1970 şi finanţată de companiile din industria de profil, a precizat că a primit 543 de cereri de despăgubire, urmând ca fiecare investitor să primească câte 425.414 dolari.

Potrivit specialiştilor americani, alte 2,74 de miliarde de dolari ar putea fi recuperaţi prin lichidarea unor operaţiuni derulate de Madoff, urmând ca şi aceste fonduri să fie folosite pentru compensarea victimelor fraudei.

Madoff, acuzat de comiterea uneia dintre cele mai mari escrocherii din istorie, a fost condamnat luni la 150 de ani de închisoare.

Omul de afaceri, în vârstă de 71 de ani, a prezentat scuze victimelor escrocheriei sale, afirmând că va trebui să "trăiască cu această durere" tot restul vieţii sale. Madoff a pledat vinovat în martie la 11 capete de acuzare, inclusiv fraudă, spălare de bani şi sperjur.

Mediafax

×
Subiecte în articol: economic