x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Victor Cionga este noul director al BVB

Victor Cionga este noul director al BVB

de Agerpres    |    07 Sep 2012   •   11:58

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat vineri numirea lui Victor Cionga in functia de director general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), potrivit unui comunicat al BVB.

Victor Cionga a fost desemnat director general BVB de catre Consiliul Bursei, la mijlocul lunii iulie 2012, dupa finalizarea unui proces de selectie care a durat mai multe luni. ''Cred ca trebuie sa ne ferim de clisee (mai mult sau mai putin indreptatite) si sa cantarim cu maturitate si luciditate eventualele oportunitati de colaborare pe care in viitorul apropiat le-am putea avea cu pietele de capital din regiune, atata timp cat cooperarea in cauza se va dovedi, dupa o analiza prealabila corespunzatoare, benefica pentru toate partile implicate'', a declarat Cionga.

Cionga este unul dintre cei mai experimentati profesionisti din piata de servicii financiare din Romania, cu o experienta foarte solida in investment banking. Cariera in investitii financiare a lui Cionga a inceput in 1993, cand a intrat in echipa Capital, prima banca de investitii moderna din Romania stabilita dupa 1990 ca un joint-venture ai caror actionari erau EBRD, Wasserstein Perrella si doua banci comerciale locale si a continuat in Romanian American Enterprise Fund.

×