x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Victor Ponta la Antena 3: "Prima rectificare bugetară va avea loc la sfârşitul lunii"

Victor Ponta la Antena 3: "Prima rectificare bugetară va avea loc la sfârşitul lunii"

16 Iul 2013   •   19:00
Victor Ponta la Antena 3: "Prima rectificare bugetară va avea loc la sfârşitul lunii"

Premierul Victor Ponta a anunţat, la Antena 3, că Guvernul va efectua la sfârşitul lunii prima rectificare bugetară din acest an. Prin aceasta se speră că vor fi asigurate fonduri care să facă posibilă reducerea TVA la pâine, măsură care ar putea fi însă aplicată, probabil, doar din luna septembrie.

"Eu sunt optimist că una din promisiunile importante ale USL, cea referitoare la scăderea TVA pe tot lanţul la pâine, sunt optimist - vedeţi cum spun, ca să nu se supere ministrul de Finanţe şi ministrul Bugetului - că la rectificarea care va avea loc în această lună vom putea să ne ţinem de cuvânt", a declarat Ponta la Antena 3.

Premierul a mai spus că reducerea TVA la pâine, anunţată iniţlial pentru luna iulie, nu va putea fi aplicată nici de la 1 august, deoarece rectificarea bugetului este prevăzută să fie efectuată la 30 iulie, ci "probabil 1 septembrie, dacă totul este foarte bine".

Ponta a explicat, totodată, că este necesar să existe şi o opinie favorabilă din partea FMI.

În urmă cu două luni, primul ministru declara că pentru proiectul de reducere a TVA la pâine va trebui să fie alocată suma de 250 milioane lei, FMI transmiţând Executivului să aloce aceşti bani din altă parte şi să nu meargă exclusiv pe ideea că îi va recupera din evaziunea fiscală.

×
Subiecte în articol: ponta rectificare bugetara reducere tva