x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Vinotecă - Tezaur "lichid" la BNR

Vinotecă - Tezaur "lichid" la BNR

de Diana Radu    |    24 Noi 2007   •   00:00
Vinotecă - Tezaur "lichid" la BNR
Sursa foto: Christian Silva/

Guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu (foto), a anunţat că vinoteca de aur va fi inaugurată in primăvară. Pănă atunci se pregăteşte "seiful".


Guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu (foto), a anunţat că vinoteca de aur va fi inaugurată in primăvară. Pănă atunci se pregăteşte "seiful".

Anunţul a fost făcut joi in cadrul Galei "Vinuri romăneşti in podgorii strămoşeşti, parte a civilizaţiei şi culturii", eveniment care a avut loc in Sala de Marmură a BNR. In cadrul galei, Guvernatorul a anunţat că va fi infiinţată o comisie de specialişti care să evalueze vinurile ce vor alcătui acest tezaur lichid. Vinul de calitate reprezintă o valoare inestimabilă pentru patrimoniul romănesc. Acesta este motivul pentru care Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a hotărăt anul trecut păstrarea celor mai bune vinuri romăneşti, ca valori, in Tezaurul BNR.


CONCURSUL. Gala, la care au participat specialişti, personalităţi din mediul bancar şi de afaceri, oameni de cultură, a incheiat şirul de evenimente desfăşurate cu ocazia concursului "Vinuri romăneşti in podgorii stră-moşeşti, parte a civilizaţiei şi culturii". Concursul s-a desfăşurat sub patronajul Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din Romănia, al Organizaţiei Naţionale Interprofesionale Vitivinicola şi al Oficiului Naţional al Denumirilor de Origine Controlată. Au fost acordate 15 medalii de aur, cele mai bune punctaje, pe podgorii, le-au obţinut vinurile: Chateau Cotnari (Cotnari), Fetească Albă-Castel (Tărnave), Fetească Regală (Murfatlar), Fetească Albă-Vărful cu Dor (Dealu Mare-Tohani), Fetească Neagră (Ceptura), Tămăioasă Romănească-Comoara Pivniţei (Pietroasele), Tămăioasă Romănească - Viţa Romănească 2004 (Dealurile Munteniei). La categoria vinuri spumante, medalia de aur a fost obţinută de Romantine Extra. 2007 este considerat cel mai bun an viticol din ultimii cinci.

×
Subiecte în articol: economic