x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Vînzarea OTE, la Parlament

Vînzarea OTE, la Parlament

24 Mai 2008   •   00:00

Guvernul elen va solicita săptămîna viitoare aprobarea Parlamentului pentru vînzarea unei participaţii la operatorul de telecomunicaţii OTE către grupul german Deutsche Telekom, a declarat astăzi ministrul Telecomunicaţiilor, Costis Hatzidakis.

Guvernul elen va solicita săptămîna viitoare aprobarea Parlamentului pentru vînzarea unei participaţii la operatorul de telecomunicaţii OTE către grupul german Deutsche Telekom, a declarat astăzi ministrul Telecomunicaţiilor, Costis Hatzidakis. La începutul lunii mai, Executivul elen a încheiat un acord cu Deutsche Telekom prin care operatorul german va prelua o participaţie de 3% la OTE, pentru 442,3 milioane de euro, şi va avea dreptul să numească directorul general, în timp ce preşedintele operatorului va fi desemnat de Guvern. Anterior, Deutsche Telekom a cumpărat o participaţie de 25% la OTE de la fondul de investiţii MIG, pentru 3,2 miliarde de euro.

 

“Acordul va fi prezentat Parlamentului în decurs de cîteva zile, nu vor exista surprise”, a spus Hatzidakis după o întîlnire cu comisarul european Viviane Reding.

                       
Potrivit unei legi privind preluările companiilor de interes strategic, adoptată de Grecia în decembrie 2007, tranzacţia trebuie aprobată de Parlament.

           

Conservatorii, aflaţi la guvernare şi care beneficiază de o majoritate strînsă în Parlament, au declarat că sprijină acordul, în timp ce partidele de opoziţie şi sindicatele vor să blocheze tranzacţia.

×
Subiecte în articol: economic