x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Volkswagen deschide o fabrică într-o regiune cu probleme din China

Volkswagen deschide o fabrică într-o regiune cu probleme din China

18 Apr 2012   •   16:21
Volkswagen deschide o fabrică într-o regiune cu probleme din China

Producatorul german de automobile Volkswagen a semnat un acord cu guvernul chinez pentru a deschide o fabrica in provincia Xinjiang, un loc in care traieste miniritatea musulmana chineza cunoscuta sub numele de Uighuri.

Uighurii sunt cunoscuti pentru opozitia pe care o au fata de puterea centrala din China.

Noua fabrica va functiona in capitala provinciei, Urumqi, urmand sa produca 50.000 unitati pe an. Finantarea proiectului de 240 de milioane de euro va fi asigurata de Volkswagen in colaborare cu producatorul chinez Shanghai Automotive Industry Corporation (SAIC).

Potrivit agentiei Reuters, contractul va fi semnat in prezenta cancelarului Angela Merkel, care va fi invitata premierului Wen Jiabao.

Fabrica din Urumqi, care va incepe productia in 2013, va fi a cincea deschisa de Volkswage in China, alte patru fiind in faza de planificare.

In China, Volkswagen a realizat vanzari record de 633.000 automobile de la inceputul anului 2012, anuntand investitii de 14 miliarde de euro pana in 2016.

Potrivit site-ului chinez Tianshan Net, presedintele Volkswagen, Martin Winterkorn a vizitat, saptamana trecuta liderii religiosi ai minoritatii Uighur.

Volkswagen este primul producator auto international care deschide o fabrica in vestul Chinei, intr-o regiune marcata de incidente intre minoritatea uighura si populatia majoritara.

In 2009, in jur de 200 de oameni si-au pierdut viata in timpul ciocnirilor dintre separatistii musulmani si populatia chineza. Uighurii s-au plans atunci ca sunt oprimati de guvernul comunist.

×
Subiecte în articol: fabrica volkswagen automobile china