x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Wizz Air introduce curse noi

Wizz Air introduce curse noi

de Elena Stan    |    02 Oct 2008   •   00:00

În 2009, compania aeriană low-cost Wizz Air va zbura din România către opt destinaţii noi, printre care Madrid, Bologna şi Paris-Beauvais şi va creşte frecvenţa zborurilor pe rutele pe care le operează în prezent, a declarat Natasa Kazmer, director de comunicare al companiei.



În 2009, compania aeriană low-cost Wizz Air va zbura din România către opt destinaţii noi, printre care Madrid, Bologna şi Paris-Beauvais şi va creşte frecvenţa zborurilor pe rutele pe care le operează în prezent, a declarat Natasa Kazmer, director de comunicare al companiei.
Până la finele acestui an, Wizz Air va mai lansa două curse, de la Cluj-Napoca spre Paris şi de la Timişoara la Dortmund, ambele din 18 decembrie, precum şi o cursă pe ruta Timişoara-Londra Luton, pe 27 octombrie. Reprezentanţii companiei estimează că anul acesta vor transporta un milion de clienţi, iar pentru 2009 vrea ca numărul pasagerilor transportaţi să se dubleze. "Obiectivul companiei pentru 2009 este de a transporta 1,7 milioane de pasageri din şi spre România, dublând numărul pasagerilor din 2008. Pentru anul 2010, compania estimează un număr de 2,5 milioane de pasageri", a spus Kazmer.


Curse noi

Începând cu 1 martie 2009, compania va avea curse din Bucureşti către Madrid, Bologna, Paris-Beauvais, precum şi pe ruta Cluj-Napoca-Veneţia (Treviso). De asemenea, din luna mai Wizz va lansa curse către Madrid şi Bologna, cu plecare de pe aeroportul din Cluj-Napoca. În plus, din luna februarie operatorul low-cost va începe să zboare din Timişoara către Veneţia (Treviso), Milano (Bergamo), Roma (Fiumicino), Barcelona, Paris (Beauvais) şi Valencia. Preţurile biletelor pornesc de la 89 de lei pentru călătorie. Până la finele lunii mai 2009, Wizz Air va opera pe 30 de rute din România. În prezent, operatorul zboară pe 24 de rute, către zece oraşe europene, din Bucureşti, Cluj, Târgu-Mureş şi Timişoara.


Mai multe aeronave

Compania vrea să dubleze numărul avioanelor cu care efectuează cursele de la trei la şase aeronave. "Flota Wizz Air în România va fi completată cu trei noi aeronave Airbus A320, dintre care una va fi alocată bazei operaţionale din Bucureşti (Băneasa), o a doua va merge la Cluj-Napoca, iar a treia va fi alocată oraşului Timişoara. Astfel, flota companiei va însuma pe piaţa locală şase aeronave”, a spus Kazmer. Operatorul low-cost Wizz Air operează zboruri din Polonia, Bulgaria, Croaţia şi România către destinaţii din Europa, şi a lansat recent operaţiuni în Ucraina. Potrivit reprezentanţilor companiei, dintre ţările în care Wizz Air operează, România se află pe locul doi, după Polonia, în privinţa numărului de pasageri transportaţi, aeronave şi baze operaţionale. Din România, compania operează lunar 261 de zboruri şi estimează că numărul acestora va ajunge la 562, după lansarea noilor destinaţii.


Afacere

Veniturile Wizz Air în România vor depăşi în acest an nivelul de 50 milioane de euro, faţă de 30 milioane de euro în 2007, compania estimând o cotă de piaţă de 31%, pentru sfârşitul lunii octombrie."Veniturile pentru România au crescut de la 30 de milioane de euro, cât indicau cifrele în 2007, la peste 50 de milioane de euro. În ceea ce priveşte cota de piaţă a companiei, estimăm că în luna octombrie aceasta va ajunge la 31%, faţă de procentul de 21% din perioada similară a anului trecut", a spus director comercial al companiei, John Stephenson. Pe piaţa din România, potrivit unui studiu al firmei britanice de consultanţă OAG, Blue Air deţine cea mai mare cotă de piaţă, respectiv 35%, pentru luna octombrie 2008, fiind urmat de Wizz Air şi de My Air, care înregistrează o pondere de 13%, în scădere faţă de cele 17% procente din 2007.

×
Subiecte în articol: economic romania wizz wizz air companiei