x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Exclusiv: Spartacus a murit, trăiască Spartacus!

Exclusiv: Spartacus a murit, trăiască Spartacus!

29 Mar 2012   •   20:11
Exclusiv: Spartacus a murit, trăiască Spartacus!

Moartea lui Andy Whitfield i-au facut pe producatorii extrem de popularei serii "Spartacus: Nisip insangerat' sa continue sezonul original cu un altul a carui actiune se petrecea inaintea primei serii. Asa s-a nascut "Zeii arenei'. Dupa ce au dat insa o pauza publicului, "Spartacus' este acum continuat cu un al doilea sezon avandu-l in rolul principal pe Liam McIntire. In cel de-al doilea sezon ne vom reintalni cu Lucy Lawless (Lucretia) dar si cu Manu Bennett (Crixus), Peter Mensah (Oenomaus) sau Dustin Clare (Gannicus). Doamnelor si domnilor, un film in care actiunea manjita cu sange, sexualitatea erotica, manverle marsave si actele eroice au devenit deja repere ale serialului: "Spartacus: Razbunarea'


● Cum merg filmarile?
● Suntem la episodul 6 din intreg sezonul care are 10 episoade.

● Cat de obositor este?
● Interviurile sunt mai obositoare ca filmarea. Dar daca dormi destul si ti-ai facut antrenamentul fizic, e destul de usor. Si toata lumea e foarte grijulie. Rolul e greu, dar cu totii au grija sa-mi fie bine.

● Cate kilograme a trebuit sa iei? Cat timp te-ai pregatit pentru rolul acesta?
● Intai a trebuit sa slabesc, sa pierd grasimea din trup si-apoi sa inlocuiesc kilogramele pierdute cu masa musculara. Chestia asta nu-i asa de simpla cum pare. E un proces in continua desfasurare – inca ma mai antrenez zilnic.

● Exista vreun secret? Trebuie sa mananci mult sau...?
● Trebuie sa mananci tot timpul, dar numai anumite alimente. Conteaza pentru ce te antrenezi... Si conteaza daca tragi din greu de fiare sau ai parte de un antrenament eficient. Daca ridici greutati sau alergi.

● Ce anume crezi ca atrage la serial?
● Initial e o placere vinovata, dar apoi se transforma in altceva. E o poveste viscerala, sexuala si violenta, dar e si o poveste despre libertate si infrangerea obstacolelor. E o poveste cu oameni si cu supra-oameni.

● Crezi ca Spartacus a fost mai degraba un erou istoric sau un om obisnuit?
● Un om, asa cum sunt toti eroii. Spartacus e un om care face lucruri extraordinare. In primul sezon, Andy a reusit de minune sa-i surprinda latura umana... Sa-l faca sa fie erou fara a-i stirbi din mortalitate. Telespectatorii trebuie sa se poata identifica cu el.

● Cum ai obtinut rolul? Ai trecut prin o multime de auditii?
● Da... Intr-un fel, e bine ca a fost ceva nou pentru mine – e primul meu mare rol. Si, intr-un fel, cred ca a fost bine ca am trecut prin aproximativ patru luni de teste, ceea ce nu prea se obisnuieste. Dar ca fan al serialului, mi-am dorit sa fiu cat mai testat pentru ca, pana la urma, vreau ca serialul sa fie minunat. Simt ca am o mare responsabilitate – trebuie sa duc mai departe mpstenirea lui Andy. Dar toata echipa ma ajuta enorm.

● In film.... ne putem astepta la scene cu nuditate frontala completa?
● Spartacus nu are scene de nuditate frontala completa.

● Nu?
● Nu... Altii au astfel de scene... Intreg sezonul va fi mai complex – si scenele de actiune, si cele de sex. Totul este cu mult mai impresionant.

● Si cum de a scapat Spartacus de scenele de sex explicit?
● Gratie unui contract. (Rade) Spartacus se dezbraca, dar n-are scene de nuditate frontala completa. Imi pare rau, doamnelor... Si domnilor. Si nu injura. In serial se injura enorm. Cu exceptia lui...

● Acum, ca ati filmat jumatate din acest sezon, poti sa ne spui daca e asa cum ti-ai imaginat?
● Nu-ti poti imagina asa ceva! Nu exista zi in care sa nu-mi spun "nu-mi vine sa cred'. De fiecare data cand citesc un nou scenariu, sunt socat. Si la fel sunt si ceilalti colegi de platou.

● Ne poti da cateva exemple din cele mai nebunesti lucruri pe care a trebuit sa le faci?
● In fiecare episod exista ceva care sa te dea pe spate iar de unele nu ne dam seama decat dupa ce se termina post-productia – de exemplu, am vazut pentru prima data trailerul sezonului 2 in timpul Comic Con... Filmasem scenele acelea cu ecranul albastru, iar restul s-a adaugat dupa. Evident ca esti socat. Iar situatia asta e valabila pentru fiecare episod al sezonului.

● Cum e, actor fiind, sa joci un rol pe care initial l-a jucat altcineva? Incerci sa ramai fidel interpretarii lui Andy sau vrei sa duci ceva nou personajului?
● Este o intrebare care mi se pune foarte des. Inteleg de ce. Este dificil, stiu... Cred ca cel mai bun mod de a explica acest lucru este ca rolul e scris la fel, ca personajul e in continuare acelasi. Nu cred ca este cineva care sa vrea sa-l copiez pe Andy – sezonul lui Andy este atemporal. Este motivul pentru care am un loc de munca; toata lumea iubeste acel sezon – inclusiv eu. Treaba mea este sa joc rolul asa cum e scris in scenariu. Personajul va avea acelasi spirit, pentru este acelasi, iar misiunea mea este de a onora mostenirea lasata de Andy. Am vazut primul sezon de foarte multe ori. Vreau sa pastrez anumite lucruri – accentul, de exemplu. E cu totul unic si trebuie pastrat. Si vreau sa am acelasi gravitas eroic, pe care Andy l-a conferit rolului. Practic, trebuie sa fac acelasi rol intr-un nou mod.

● Ai spus deja ca nu ai scene de nuditate frontala totala. Dar scene mai deocheate?
● Desigur, cu totii avem scene deochate – fac parte din epoca si se potrivesc cu povestea. Serialul este atat de special pentru ca violenta si sexul se potrivesc cu lumea in care se-ntampla actiunea si cu povestea. Foarte multi oameni sunt incantati de poveste pentru ca aud ca are sex si violenta, dar dupa ce se uita la cateva episoade isi dau seama ca e mult mai mult de atat. Sexul si violenta sunt cruciale in serial si nu-s doar un pretext pentru vanarea de fani.. Deci, intr-un mod ciudat, atat sexul cat si violenta sunt firesti.

● Chiar si prima data cand a trebuit sa...?
● Si acum e stresant, nu stiu daca exista cineva care sa se simta atat de confortabil cu corpul sau incat sa nu fie stresat de scenele de nuditate, dar pregatirea acestor scene a fost mult mai infricosatoare decat filmarea lor. Dar cum povestea are nevoie de astfel de scene, sfarsesti prin a te simti confortabil...

● Ai de gand sa-ti pastrezi forma fizica dupa ce vei termina serialul?
● Cum altfel? Ar fi o eroare sa nu mi-o pastrez!

● Depinde de cate ore de sport pe zi este nevoie...
● Vreo doua, cred... Dar nu cred ca prietenei mele i-ar conveni sa-mi las burta... Prefera sa ma duc la sala...

● Ai luptat vreodata cu sabia inainte de serial?
● Cand eram mic imi placeau testoasele Ninja... Eram fan Leonardo, asa ca m-am batut cu sabia, dar complet amator.

● Ce anume te-a facut sa-ti doresti sa devii actor?
● Am fost pacalit... Am vrut sa fiu artist dar cum din arta nu se fac bani, m-am gandit sa devin actor, o alegere buna sradet. Cred ca m-am descurcat... Am studiat economia, dar un regizor irlandez m-a pacalit sa accept un rol intr-o piesa de teatru... Si viata mea s-a schimbat.

● Ce piesa era?
● Shakespeare, Measure for Measure.

● Si ce varsta aveai?
● 20 de ani.

● Ce-ti place sa faci cand nu lucrezi?
● Sa calaresc si sa ma joc pe calculator. La prima mea petrecere la Hollywood m-am dus direct la calculator... Si-mi plac fotbalul si baschetul. Si sa scriu...

● Ce anume?
● Scenarii si chestii de genul acesta. Sper ca intr-o zi voi avea destul timp sa scriu ceva si sa produc.

● Spartacus este un lider innascut si un tip foarte determinat.
● Exact ca mine, absolut. (Rade)

● De la ce ai cicatricea aia?
● Slava Domnului ca nu mi-am spart nasul! Desi mediul de lucru este foarte sigur, uneori mai au loc si incidente...

● Ai fost ranit?
● Am cateva vanatai...

● Te-a lovit cineva cu pumnul sau cu o arma?
● Nu comentez!

● Mi se pare ca este un pic prea aproape de ochi.
● Asta e...

● O spui zambind...
● Dar e normal sa zambesc – mi se intampla chestii grozave si nu pot fi toate trucate. Se rade mult pe seama wrestlerilor, dar oamenii aceia n-au o viata usoara.


Liam McIntyre: de la Shakespeare, la Spartacus
Actorul australian Liam McIntyre a adebut in rol principal odata cu foarte apreciatul serial "Starz', Spartacus. "Spartacus: Vengeance' al doilea sezon al serialului urmareste aventurile care au loc dupa evadarea din Casa lui Batiatus de la finalul primului sezon, "Spartacus: Blood and Sand.'
Si-a incepurt cariera actoriceasca in Irlanda, apoi a avut roluri variate in film, teatru si televiziune. A debutat in teatru ca titular in adaptarea dupa Shakespeare "Measure for Measure.' Tot pe scena teatrelor a mai jucat in "12 Oameni furiosi,' "Proof,' "A 12-cea noapte,' "Visul unei noti de vara,' "mult zgomot pentru nimic' si "Macbeth: Rearisen,' montare castigatoare a premiului Green Room pentru cea mai buna productie independenta.
Dintre rolurile sale de televiziune amintim: Sergentul Matt Connor din serilaul australian "Rush,' dar si Bradley Hewson, persdonaj in"Neighbours' cel mai lung serial australian. McIntyre a debutat in SUA odata cu rolul Capitanului Lew din productia HBO premiata cu Glob de aur si Emmy The Pacific.

×