x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Falimentul editorului României libere, prima societate comercială post-revoluţionară, anunţat... CU MARE FAST

Falimentul editorului României libere, prima societate comercială post-revoluţionară, anunţat... CU MARE FAST

08 Iul 2012   •   11:05
Falimentul editorului României libere, prima societate comercială post-revoluţionară, anunţat... CU MARE FAST

Sa intri in faliment nu e o mare smecherie in zilele noastre. Dar sa intri in faliment cu un fast demn de o nunta sau botez, e ceva deosebit, trebuie sa recunoastem.

'Joi, 12 iulie 2012, municipiul Brasov va gazdui Adunarea Creditorilor din cadrul procedurii de faliment a primei societati comerciale pe actiuni infiintata in Romania dupa 1990. Adunarea Creditorilor societatii Basic Media SA (fosta SC 'R' SA), editorul ziarului 'Romania libera' timp de aproape 20 de ani, va fi organizata de cunoscuta societate brasoveana de insolventa SC INFO-DIP INSOLVENCY SPRL. (…) Dupa Adunarea Creditorilor, creditorii societatii Basic Media SA (fosta SC 'R' SA) – fosti jurnalisti la cotidianul 'Romania libera', precum si invitati ai acestora, vor organiza o conferinta de presa, incepand cu ora 15,30, in care vor prezenta cauzele acestui faliment rasunator', se arata in comunicatul agentiei de PR Anvangarde.

'SC 'R' SA a fost prima societate pe actiuni inregistrata in Romania dupa Revolutie. Ca societate de presa fondata de jurnalistul Petre Mihai Bacanu, principala ei valoare a constituit-o marca 'Romania libera', primul ziar privat din tara noastra. Tribunalul Bucuresti a decis intrarea SC 'R' SA in faliment pe 25 aprilie 2012', mai precizeaza comunicatul.

×