x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Gratuitul cotidian Adevărul de seară, transformat în săptămânal pe bani

Gratuitul cotidian Adevărul de seară, transformat în săptămânal pe bani

12 Mai 2011   •   13:10
Gratuitul cotidian Adevărul de seară, transformat în săptămânal pe bani

165028-untitled-2.jpgSpeculată mai întâi pe blogul lui Mihnea Măruţă, informaţia despre închiderea Adevărului de seară a fost confirmată printr-un comunicat oficial al trustului de presă.

Ideile managerilor Adevărul despre această acţiune de reorganizare au fost exprimate public într-o conferinţă de presă.
Din toate poziţiile exprimate în cadrul acestei conferinţe, frapant, şi destul de puţin explicabilă este diferenţa de viziune, la nivel înalt, asupra profitabilităţii grupului de presă.
În timp ce proprietarul Adevărul, Dinu Patriciu, se declară mulţumit de rezultatele investiţiilor făcute, apreciind afacerea ca fiind una profitabilă - "Adevărul Holding este prin toate produsele sale o investiţie profitabilă. Singurul lucru care ne costa a fost marketingul, iar Adevărul de Seară a fost marketing", directorul general al trustului, Peter Imre, a ţinut să-l contrazică în mod direct exprimându-se că în acest moment sunt asigurate "toate premisele de a deveni un grup de presă profitabil".

Diferenţa de perspectivă a celor doi asupra profitabilităţii afacerii, are desigur o explicaţie cât se poate de pragmatică, exerciţiul financiar pe 2010 fiind perceput diferit, ultima majorare de capital social, operată la sfârşitul anului trecut - 40 de milioane de euro, fiind o injecţie de capital destinată acoperirii pierderilor acumulate de societate, nu o acţiune de investiţie, aşa cum s-ar putea exprima, mai elegant, Dinu Patriciu - "Am toată convingerea că în anii următori vom culege roadele acestei investiţii, atât investitori cât şi angajaţi". 

În ceea ce priveşte dispariţia Adevărului de seară, însoţită de acţiunea de comasare a reţelei de redacţii regionale, începând cu 1 iunie a.c, conform lui Peter Imre, este o măsură care are la bază raţiuni economice, procesul de distribuţie a informaţiei regionale zilnice, urmând să fie înlocuit de unul săptămânal, desigur, contra cost.

Grigore Cartianu, redactor şef  Adevărul, alături de redactorii şefi ai ediţiilor regionale Adevărul de seară au ţinut să-şi exprime părerile pozitive despre viitorul proiectului din care fac parte, dând asigurări, fără nuanţe de certitudine, despre stabilitatea numărului de personal din redacţiile pe care îl conduc.

×