x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Hobby transformat într-un business… fără zahăr

0
Autor: Luciana Cocoș 26 Feb 2021 - 08:25
Hobby transformat într-un business… fără zahăr
Vezi galeria foto


Trendul raw-vegan a luat amploare în ultimii ani și tot mai mulți români se orientează spre acest tip de alimentație. Motivele sunt legate în special de sănătate, dar și de alinierea la un curent la modă. Însă oricare ar fi ele, cert este că iubitorii ciocolatei, de exemplu, au acum alternative naturale pentru a-și satisface poftele, fără ca ele să devină o amenințare pentru sănătate sau siluetă.

 

 

În urmă cu 6 ani, pasiunea pentru dulcele sănătos i-a croit un drum cu totul neașteptat Corinei Ifrim Drăgulinescu, de profesie economist. Fiind o mare iubitoare a ciocolatei, a început să caute alternative sănătoase ale ispitei dulci. “Când mi-a venit ideea de a crea o ciocolată fără zahăr, fără proteină animală și fără gluten, nu mă gândeam că voi face o afacere din acest tip de ciocolată. Nici măcar că va deveni un hobby nu-mi imaginam. Am început s-o prepar pentru mine, căci sunt o mare iubitoare a ciocolatei încă din copilărie, când nu exista vreun cotlon în care să nu caut vreo bucățică ascunsă de părinți. După un an de la prima rețetă, făceam Bomboanele Fericirii, căci așa mi-am numit, la început, produsele până în vara lui 2016, când una din cele doua partenere ale mele din firmă, care este și nașa mea, a insistat să dau numele meu ciocolatei. Așa a apărut Corinne Chocolat!”, spune antreprenoarea. Alături de cele două asociate, sora și nașa ei, Corina Ifrim Drăgulinescu a pornit afacerea cu o investiție de 10.000 de euro. “Pe lângă producerea ciocolatei, îmi continuam și activitatea din care aveam venituri. Afacerea Corinne Chocolat era, așadar, un hobby mai degrabă decât o afacere, însă începusem să fiu din ce în ce mai preocupată de calitatea ciocolatei. Îmi dezvoltasem un simt acut în a percepe pulberea cu care îndulceam ciocolata și care nu e zahăr. Nimeni nu simțea acel ingredient, eu da!

Am avut șansa să reîntâlnesc sau să cunosc oameni cu experiență în domeniul dulciurilor și care m-au ajutat foarte mult să reușesc să fac o ciocolată așa cum visam. Dar asta a însemnat și alți bani investiți: încă 20.000 de euro. Apoi, după un an, am luat hotărârea să mut atelierul mai aproape de locuința mea. Autorizarea spațiului, dotarea suplimentară cu echipamente, amenajarea și asigurarea funcționalității lui au mai costat 15.000 de euro. Sunt sigură că vor urma și alte investiții”, mai spune Corina Ifrim Drăgulinescu.

 

Dulcele de calitate pentru sănătate

După prima rețetă pusă în practică, antreprenoarea nu a fost mulțumită, așa că a început să studieze și să adapteze totul pentru gusturile ei, iar în scurt timp a reușit să contureze câteva rețete de bomboane. “Când am vrut astfel de dulciuri, nu am găsit ceva pe gustul meu. Acest lucru m-a făcut să mă gândesc că poate se găsesc mai mulți în situația mea și au nevoie de o diversificare a acestor produse. Încă există loc pentru producători de dulciuri raw sau vegane! Am avut ambiția să câștig și copii în acest război cu dulciurile din magazine și să le creez câteva sortimente care să-i facă să-mi devină clienți. Am făcut ciocolata fructată, colorată cu pulberi din plante sau fructe, am folosit uleiuri esențiale de cea mai bună calitate. M-am gândit și la aspectul produselor. Așa au luat naștere ciocolățele pe băț în forme de animale sau în formă de brioșe și înghețate”, povestește fondatoarea Corinne Chocolat.

 

Corina Ifrim Drăgulinescu, fondator Corinne Chocolat

“Am ambiția să fac din Corinne Chocolat nu doar un brand, ci cea mai bună ciocolată fără zahăr. Vreau doar să dezvolt această artă a ciocolatei, pentru că eu așa o consider: o artă!”

 

Feedbackul clienților pentru produsele ei este pozitiv, însă antreprenoarea spune că totul ține de obișnuința gustului. “Clienții mei sunt cei care vor să consume dulciuri sănătoase, de calitate. Unii dintre ei au restricții alimentare, nu au voie să consume zahăr sau nu au voie să consume proteină din lapte de vacă sau nu au voie gluten. Alții vor doar să își creeze un echilibru în alimentație. La produsele care conțin și miere sau sirop de arțar sunt reacții doar pozitive. La cele cu green sugar și cu conținut de 80% cacao am avut câteva feedbackuri negative, dar nu ține de produsul meu, ci de faptul că persoanele respective nu sunt obișnuite să consume o ciocolată mai amăruie, le preferă pe cele cât mai dulci. Nu am avut nicio reținere să spun rețetele gândite de mine pentru că producerea bomboanelor este foarte migăloasă și nu aduce venituri impresionante. Iar dacă cineva dorește să le facă pentru consumul propriu, sunt foarte fericită”, mărturisește Corina Ifrim Drăgulinescu.

Prețurile produselor Corinne Chocolat variază în funcție de ambalajul folosit și de complexitatea producerii lor. Ele sunt între 20 și 30 de lei pentru 100 g.

 

Corina Ifrim Drăgulinescu, fondator Corinne Chocolat

“Clienții au devenit mai atenți la ce cumpără și acesta este un lucru foarte bun, pentru că stimulează creativitatea producătorilor.”

 

De la târguri, la magazin online în pandemie

În anii de început, antreprenoarea și-a promovat businessul cu dulciuri participând activ la târguri și expoziții, legând astfel și câteva parteneriate. “Participând de câțiva ani, de câteva ori pe an, am cunoscut mulți producători români. Cu câțiva dintre ei am început un proiect “Piața Altfel București”, care se desfășoară bilunar. S-a format o familie pe care abia aștept să o revăd o dată la două săptămâni, sâmbăta”, mai spune Corina Ifrim Drăgulinescu. Însă pandemia de coronavirus a afectat într-o oarecare măsură și afacerea ei. “La începutul anului trecut, luasem decizia de a găsi o locație în care să mut atelierul și locuința. În anii trecuți am petrecut foarte mult timp în afara orașului cu alte activități în care eram implicată și nu reușeam să petrec prea mult timp cu familia. Am găsit locația și am organizat mutarea chiar în luna martie. Din păcate, am fost surprinși de pandemie și am început să simt imediat că veniturile s-au subțiat considerabil, întrucât târgurile și expozițiile s-au anulat. Erau absolut necesare un site și un shop on-line, drept pentru care am bifat și aceste obiective de îndeplinit.”

 

Corina Ifrim Drăgulinescu, fondator Corinne Chocolat

“Pot să spun că în România, ca antreprenor, m-am simțit lăsată singură, fără resurse și fără perspective. Este frustrant să constați că ai un guvern individualist și fără niciun program concret de susținere a antreprenoriatului, care ar putea fi, de fapt, salvarea economiei.”

 

Cifra de afaceri a Corinne Chocolat pentru anul 2020 a fost de puțin peste 100.000 lei, însă antreprenoarea are planuri de extindere pentru afacerea ei. “Am foarte multe idei, deci foarte multe planuri. Primul este să dezvolt platforma online. Să accesez fonduri nerambursabile pentru a dezvolta partea de producție într-o mică făbricuță și să consolidez partea de distribuție. Să creez noi sortimente, să încep să export. Nu vreau să se înțeleagă că renunț la producția artizanală, nu mă gândesc să achiziționez linii automatizate de producție”, conchide antreprenoarea Corina Ifrim Drăgulinescu.

Citeşte mai multe despre:   Corinne Chocolat,   Corina Ifrim Drăgulinescu

 

Ştiri din .ro















PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Vești bune. Standard & Poor's modifică ratingul României la „stabil”

Vești bune. Standard & Poor's modifică ratingul României la „stabil”
Agenția de rating Standard & Poor's a anunțat îmbunătățirea perspectivei de la "negativ" la "stabil" aferentă ratingului acordat datoriei guvernamentale a României. Agenția de rating Standard &...

Disponibilizări la o mare companie românească. Vor pleca 1400 de persoane

Disponibilizări la o mare companie românească. Vor pleca 1400 de persoane
CFR Marfă vrea să reducă în acest an numărul de angajaţi cu 1400 de persoane, faţă de nivelul de la finele lui 2020, şi estimează un câştig mediu lunar, pe baza cheltuielilor de natură salarială, de 4.861...

Dacia pe val. Vânzările în Europa au crescut cu peste 67% în martie 2021

Dacia pe val. Vânzările în Europa au crescut cu peste 67% în martie 2021
Vânzările automobilelor Dacia în Europa au crescut cu 67,4% în luna martie 2021. Cota de piaţă a producătorului a urcat la 2,5%, de la 2,4% în aceeași perioadă din 2020,...

Comerțul cu ridicata a crescut cu 4,8% în primele două luni din 2021

Comerțul cu ridicata a crescut cu 4,8% în primele două luni din 2021
Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, cu excepţia autovehiculelor şi motocicletelor, a crescut în primele două luni din acest an faţă de aceeași perioadă din 2020, ca serie brută...

Ce spune Mugur Isărescu despre reducerea dobânzii de politică monetară și inflație

Ce spune Mugur Isărescu despre reducerea dobânzii de politică monetară și inflație
Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, anunță că nu va mai fi redusă dobânda de politică monetară iar instituția pe care o conduce va asigura flexibilitatea țintei de...

Guvernul renunță la managementul performant. Salarii secrete în companiile naționale din energie

Guvernul renunță la managementul performant. Salarii secrete în companiile naționale din energie
După ce PSD a încercat să politizeze marile companii din energie, acum și noul guvern a început să înlăture de la conducere mangementul performant și să impună directori afilați politic, fără pregătire pro...

Dancă: Compensarea cu 20% a pierderilor din industria HoReCa a fost aprobată de Comisia Europeană

Dancă: Compensarea cu 20% a pierderilor din industria HoReCa a fost aprobată de Comisia Europeană
Schema de ajutor pentru compensarea cu 20% a pierderilor din industria HoReCa a fost aprobată de Comisia Europeană, anunță deputatul PNL Ionel Dancă, fost șef al Cancelariei premierului Ludovic Orban, scrie...

ANCOM: Traficul de internet pe rețele fixe a crescut cu 51% în 2020

ANCOM: Traficul de internet pe rețele fixe a crescut cu 51% în 2020
Traficul de internet în reţelele fixe din România a avut o creștere de 51% în 2020, comparativ cu perioada anterioară. Și în reţelele mobile avansul a fost de 30%,...

Un nou director general la CFR Călători

Un nou director general la CFR Călători
Compania CFR Călători va avea un nou director general în persoana lui Ovidiu Vizante. Acesta se va afla la conducerea societății din data de 20 aprilie, anunță Ministerul Transporturilor şi...

Se iau bani de la meseriile esențiale: medici, profesori și polițiști

Se iau bani de la meseriile esențiale: medici, profesori și polițiști
În numele egalității din Legea Salarizării, Guvernul pregătește scăderi importante de venituri. Cei mai afectați bugetari vor fi medicii și personalul medical, profesorii și polițiștii. Sindicatele din cele...

Liber la dat cu draga la vongole

Liber la dat cu draga la vongole
Au mare căutare în restaurantele din străinătate. Servite cu sos de vin, cu usturoi și pătrunjel, ele sunt printre cele mai  căutate delicatese, deși prețurile nu sunt mici deloc. Vorbim despre scoicile...

La Transgaz vin specialiștii lui Cîțu. Unul e liberal, celălalt, o cunoștință

La Transgaz vin specialiștii lui Cîțu. Unul e liberal, celălalt, o cunoștință
Galerie Foto Mircea Abrudean, secretar general adjunct al Guvernului, şi Laura Raluca Alina Dragotă au fost propuşi recent să facă parte din Consiliul de Administraţie al companiei de stat Transgaz, operatorul sistemului...

Schimbare importantă pentru Dacia în cadrul grupului Renault

Schimbare importantă pentru Dacia în cadrul grupului Renault
Pentru prima dată de când Gru­pul Renault a preluat marca Dacia, sub conducerea lui Luca de Meo, brandul va avea propriul consiliu de administraţie, alături de Lada, în condiţiile în care sinergiile dintre cele...

Industria de apărare, la limita supraviețuirii

Industria de apărare, la limita supraviețuirii
Galerie Foto Industria de apărare românească se îndreaptă cu pași mari spre colaps, iar sindicaliștii spun că au fost aduși la disperare de indiferența cu care ministrul Economiei Claudiu Năsui tratează problemele...

Cimitirul oilor de la Smârdan - Gelu Cazacioc, trimis în judecată pentru furt de curent

Cimitirul oilor de la Smârdan - Gelu Cazacioc, trimis în judecată pentru furt de curent
Galerie Foto În scandalul sutelor de cadavre de oi îngropate la marginea localității Smârdan în loc să fie incinerate după ce au fost scoase de pe nava eșuată în portul Midia în 2019, apar primele trimiteri în...
Serviciul de email marketing furnizat de