x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri “În premieră”: Piaţa neagră a medicamentelor, duhovnicul Arsenie Boca şi povestea urmaşilor eroilor nemuritori din literatura română, duminică, la Antena 3

“În premieră”: Piaţa neagră a medicamentelor, duhovnicul Arsenie Boca şi povestea urmaşilor eroilor nemuritori din literatura română, duminică, la Antena 3

29 Iun 2012   •   14:14
“În premieră”: Piaţa neagră a medicamentelor, duhovnicul Arsenie Boca şi povestea urmaşilor eroilor nemuritori din literatura română, duminică, la Antena 3

Primul reportaj vorbeste despre medicamentele romanilor, mai exact despre cat de sigure si eficiente sunt ele. In Romania exista tot felul de pastile, de la cele de slabit, pana la unele folosite in tratamentul unor boli grave, pe care nu le verifica nimeni.
Reporterul “In premiera', Romana Puiulet, a descoperit fapte extrem de grave care se petrec pe o piata de miliarde de euro, necontrolata sau controlata doar superficial, si care, pe de o parte, ii imbogatesc pe unii, iar pe de alta parte, ii ucid pe altii.

Medicamentele contrafacute au gasit un teren propice in Romania, unde legea e laxa si interesul pentru binele nostru aproape zero. Veti vedea cum vinde un doctor, la vedere, tratamente “minune'pentru cancer, ce s-a intamplat cu oamenii care au cumparat, pe incredere, produse vandute in farmacii, si cat de inconstiente sunt autoritatile noastre.

Cel de-al doilea reportaj spune povestea lui Arsenie Boca, cel mai popular si mai iubit duhovnic al Romaniei, un om care a ramas in istorie pentru invataturile sale si pentru miracolele si vindecarile pe care le-ar fi infaptuit, atat in timpul vietii, cat si dupa moarte. Prislop, locul in care este inmormantat, e ca o flacara a credintei, mormantul lui e ca o gradina vesnic proaspata si e inconjurat in fiecare zi de credinciosi care spun ca acolo se intampla minuni. Marturiile lor, duminica seara, la “In premiera'.

Ion din romanul lui Liviu Rebreanu a existat cu adevarat, fiicele lui ne spun istoria celui mai faimos taran din literatura romana. “Pe tata meu d-aia l-o pus Liviu Rebreanu in roman, pentru ca o luptat pentru pamant. (...) Apai tata de bucurie o pupat pamantul', povestesc cele doua femei. Si crima din romanul “Baltagul' a fost reala. Stranepotii lui Nechifor Lipan simt pana astazi nevoia de a-l razbuna cumva. Urmasii eroilor nemuritori din literatura romana isi spun povestea in cel de-al treilea material “In premiera', duminica, de la ora 21.00, la Antena 3.

Antena 3 este singurul post de stiri din Romania afiliat la CNN International si este parte a INTACT Media Group.

×
Subiecte în articol: mass media