x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii (P) 8 beneficii pe care ți le aduc investițiile în criptomonede

(P) 8 beneficii pe care ți le aduc investițiile în criptomonede

12 Sep 2022   •   20:37
(P) 8 beneficii pe care ți le aduc investițiile în criptomonede

Investițiile în criptomonede sunt un domeniu care este de noutate, pentru mulți dintre români. Deși acest blockchain s-a creat în anul 2009 și unii investitori s-au bucurat de atunci de beneficiile acestui tip de investiții, încă există anumite reticențe referitoare la acest tip de investiție.

În acest articol vom trece în listă câteva beneficii de care te poți bucura dacă alegi să devii și tu un investitor în criptomonede.

            Înainte de toate este bine să știi, că indiferent de ceea ce spune, tranzacțiile crypto sunt unele dintre cele mai sigure tranzacții pe care le poți face, datorită tehnologiei care stă la baza acestor monede și anume tehnologia blockchain.

Aceasta este o tehnologie descentralizată ce nu poate fi spartă, copiată sau controlată. Transparența în tranzacțiile cu criptomonede este ridicată și nimeni nu îți poate lua dreptul de proprietate, atât timp cât nu decizi să îți vinzi criptomonedele.

Dacă ești la început în lumea crypto, un curs crypto te ajută să găsești tot ce ai nevoie pentru a afla mai multe despre cum să tranzacționezi criptomonede ca să ai parte, și tu, de toate beneficiile acestora,ca investitor.

Iată, deci, de ce beneficiezi în tranzacțiile cu criptomonede.

 

  1. Tranzacții ușoare

            Poate părea complicat din afară, dar lucrurile nu stau deloc așa. Tranzacțiile crypto se pot face foarte ușor și la costuri destul de reduse, în comparație cu alte tipuri de investiții.

Ai nevoie doar de un telefon și de aplicații special concepute pentru astfel de tranzacții, cum este, spre exemplu Crypto.com, Binance, Coinbase etc.  unde îți vei crea propriul portofel. În aceste aplicații vei găsi toate criptomonedele disponibile în piața crypto.

 

  1. Securitate puternică

            Așa cum am spus la început, tranzacțiile cu criptomonedele sunt sigure datorită tehnologiei descentralizate, făcându-le așadar unele dintre cele mai sigure tranzacții, în acest moment.

            Beneficiile acestei tehnologii o fac perfectă și utilizabilă în tot mai multe domenii, de la business, la domeniul medical sau chiar în cadrul guvernelor. Așadar, te bucuri de securitate puternică.

 

  1. Transferuri rapide și comisioane reduse

 O dată ce ai depus banii în portofelul tău virtual poți achiziționa orice tip de criptomonedă în doar câteva secunde. Comisioanele sau Fee-urile pot diferi de la o platformă la alta, dar cu siguranță sunt mult mai accesibile de la alte tipuri de investiții.

 

  1. Dezvoltare constantă a pieței

            Contrar speculațiilor, piața crypto este în dezvoltare și creștere continuă. Industria crypto a fost una dintre piețele cu cea mai rapidă creștere pe care mulți dintre noi am văzut-o și continuă să o facă.

            Valoarea totală a pieței crypto în 2013 a fost de aproximativ 1.6 miliarde de dolari iar în 2021, a crescut la 1.4 trilioane de dolari.

 

  1. Profituri mari

Da, lumea crypto este destul de volatilă și valoarea monedelor poate crește sau scădea rapid, însă dacă urmărești această piață, poți face profituri foarte bune.

Mulți oameni au făcut deja foarte mulți bani din tranzactionarea criptomonedelor.

 

  1. Diversificarea portofelului

            Atunci când alegi să faci investiții în crypto ai foarte multe posibilități de diversificare, într-un singur portofel. Astfel te poți asigura că aduci un echilibru în tranzacțiile pe care le faci.

Chiar dacă valoarea unei anumite monede scade, alta poate avea potențialul de crește, exact în același timp.

 

  1. Nu se supun inflației

            În timp ce valoarea banilor de tip fiat este supusă inflației, în special atunci când îi ții, într-un cont, atunci când alegi să îi investești în criptomonede, lucrurile stau diferit, pentru că acestea nu se supun inflației.

 

  1. Tranzacții deschise 24/7

            Dacă ești obișnuit ca tranzacțiile tale bancare să fie procesate doar în anumite perioade de timp, iată că în cazul acestor tranzacții, posibilitățile de tranzacționare sunt deschide non stop și sunt procesate, cele mai multe ori, pe loc. Astfel că nu există riscul de a pierde vreun moment în care îți dorești să cumperi sau să vinzi.

 

×